Formida

De laatste trends vold je via Formida

Categorie: Verwarming

De DAT elektrische kachel met wifi en gratis app.

Bedien uw DAT elektrische kachel op afstand met uw telefoon.

De DAT elektrische kachel met wifi en gratis app kunt u volledig beheren met uw mobiele telefoon. Zo kunt u de temperatuur instellen maar ook de kachel zo programmeren dat hij automatisch op de door u gewenste tijd aan of uit schakelt. Bedien uw kachel vanuit uw luie stoel waar u dan ook maar bent.

De gratis in de google play of apple store te downloaden applicatie is zo gemaakt dat deze samen met uw kachel zeer eenvoudig aan te melden is. Met enkele drukken op de knop is de DAT wifi elektrische kachel aangemeld op uw applicatie die op uw mobiele telefoon geinstalleerd is. Uiteraard is het ook mogelijk de kachel te delen zodat ook uw partner de kachel kan bedienen vanaf haar of zijn mobiele telefoon met dezelfde applicatie. Dit alles is even eenvoudig als het klinkt en in de praktijk goed uitvoerbaar zo blijkt na enkele jaren getest te hebben met deze elektrische wifi kachel.

In Nederland is de DAT elektrische wifi kachel leverbaar in 1500Watt die met een druk op de knop om te schakelen is naar 750Watt. De voorkant van de kachel is baby vriendelijk en voorzien van een digitaal display waarmee men hem kan bedienen. De bediening is heel eenvoudig en u hoeft geen lange handleidingen hiervoor door te nemen.

Ondanks het grote vermogen van 1500Watt is de DAT elektrische kachel relatief klein wat afmeting betreft. Daarnaast is hij wel heel volledig. Uiteraard zit er een aansluitsnoer bij maar deze kachel wordt geleverd met zowel muurmontage beugels als voetjes om hem op de vloer neer te kunnen zetten. Bij vele anderen zijn de voetjes een optie waar vaak veel geld voor moet worden betaald.

Wiklt u meer weten over deze elektrische kachel? Kijk dan eens op de website van DAT heating. Daar vind u ook de adressen van de resellers waar u deze kachel kunt bestellen.

https://www.datheating.eu/

http://youtu.be/8uZ-T_nrRZ8

https://www.datheating.eu/winkel/elektrische-kachel/dat-elektrische-kachel-1500watt-met-wifi/

Lekker warm in huis met een ECO elektrische kachel

HJM eco elektrische kachel.

Bij een elektrische kachel denkt men meteen al aan energie verslindende apparaten. Dit kan meteen bijgesteld worden. Want bij de nieuwe generatie elektrische kachels wordt juist alles gedaan om maar energie te besparen. Deze elektrische kachels worden uitgevoerd met de meest moderne snufjes momenteel verkrijgbaar en zijn dus eigenlijk eco kachels.

Kijk bijvoorbeeld naar de HJM serie kachels. Deze in Europa (Spanje) gemaakte elektrische kachel heeft een accumulator. Tijdens het verwarmen van de ruimte wordt meteen de accumulator opgewarmt. Als het apparaat uitgezet wordt kan deze accumulator nog een lange tijd warmte afgeven in de ruimte zonder stroom te verbruiken. Dit is een aanzienlijke besparing op ue kosten voor verwarmen.

Daarnaast worden er handige truuks toegepast zoals een sensor die meet of er een deur open staat. Als dit zo is zal hij zichzelf uitzetten. Maar ook een sensor die kan meten of er iemand in de ruimte aanwezig is zodat als er niemand is hij ook niet op vol vermogen hoeft te verwarmen. Ook het programmeren van dagdelen kan energie besparen. Zo kunt u aangeven wanneer u op uw werk bent en thuiskomt zodat hij dan pas begint met verwarmen en dus dan ook pas energie verbruiken.

Naast het elektrische verwarmen met een kachel kan men er ook voor kiezen te verwarmen met een elektrische cv ketel. Vaak kan men zo de oude traditionele ketel van de muur halen en er een elektrische versie voor ophangen. U hoeft dus geen extra kosten te maken voor andere radiatoren en of vloerverwarming. Dit kunt u ook weer gebruiken bij de nieuwe elektrische cv ketel wat veel geld bespaart. Ook een rookgasafvoer is niet nodig wat weer minder kans geeft op koolmonoxide vergiftiging. Zeker als u zonnepanelen op het dak heeft staan en stroom over heeft zal de elektrische cv ketel een juiste keuze kunnen zijn. Vaak wordt gekeken naar een warmtepomp maar die maakt veel lawaai en neemt veel ruimte in beslag. Ook zijn de aanschaf en ondehoudskosten een stuk hoger.

Meer informatie vind u op de website van bijvoorbeeld ElektrischeKachel.EU in deze link.

https://elektrischekachel.eu

Goedkoop verwarmen met ionisatie verwarming als alternatief op een cv ketel

Ionisatie als goedkoop alternatief voor een gas cv ketel

Momenteel wordt er veel gesproken hoe we van het gas af moeten in onze woningen. Naast de veelbesproken warmtepomp was er ook al een elektrische cv ketel als goed alternatief op de gas cv ketel. Nu is er de ionisatie verwarming.

De ionisatie verwarming maakt het water warm met behulp van het ionisatie proces. In dit proces wordt er gebruik gemaakt van de frequentie van 50Hz die we hebben in ons spanningsnet. Deze frequentie zal de positieve en negatieve deeltjes in het water zo bewerken dat deze ervoor zorgen dat het water opgewarmt wordt.

Voordelig verwarmen

Dit opwarmen gebeurt al sneller dan een traditionele gas cv ketel die gebruik maakt van een brander en een traditionele elektrische cv ketel die gebruik maakt van een verwarmingselement. Daarnaast kan het proces zich weer gaan versnellen zodra het water warmer wordt wat meteen een energie besparing oplevert tot wel 30%.

De vele voordelen maakt het apparaat tot een interessante aankoop. Zo neemt hij weinig ruimte in beslag en maakt geen geluid. Ten opzichte van een warmtepomp kan dat zeker interessant zijn. Een warmtepomp neemt veel ruimte in beslag en maken veel herrie.

Veilig in gebruik en eenvoudig aansluiten

Ook is er geen rookgasafvoer nodig en dus geen kans op koolmonoxide vergiftiging. De ionisatie verwarming is zeer veilig en beveiligd op oververhitting, zeer eenvoudig aan te sluiten, laag in aanschaf, een rendement van wel 98% en men heeft minder vermogen nodig op een zelfde ruimte op te warmen dan de traditionele versie.

Meer weten? Kijk eens op de website van Warmteshop.eu

Voordelen ionisatie verwarming:

 • Lage aanschafwaarde
 • Geen koolmonoxide
 • Geen rookgasafvoer nodig
 • Weinig ruimte nodig
 • Snellere opwarmtijd
 • Goed beveiligd
 • Geluidsarm
 • Minder onderhoud
 • Rendement van wel 98%
 • Minder vermogen nodig per m3
 • Eenvoudige installatie
 • Ook te combineren met andere systemen.

https://warmteshop.eu/product/dat-ionisatie-elektrische-cv-ketel-6kw/

Elektrisch verwarmen met de HJM kachel

De in Europa (Spanje) geproduceerde elektrische kachel van HJM is voorzien van een accumulator. Deze houdt de warmte vast en eenmaal goed opgewarmd geeft de kachel nog een lange tijd warmte af in de ruimte. De perfecte kachel voor in uw werkruimte, slaapkamer of woonkamer.

Leverbaar in 1000watt en 2000watt

De HJM elektrische kachel is leverbaar in 1000Watt en 2000Watt en voorzien van een digitale controller. In de digitale controller kunt u meerdere dingen instellen zoals het geleverde vermogen, ECO stand of confort stand.

Ook is het mogelijk de elektrische kachel te programmeren in tijdsvakken. Hij hoeft immers niet continue aan te staan en in combinatie met de accumulator en eco funktie is zo een aanzienlijke energie besparing mogelijk.

Het vermogen is instelbaar in 3 standen en in de controller zit een killowat uur meter zodat u exact weet wat uw verbruik is en dus de verwachte kosten en/of besparing.

Open raam,deur detectie

Heel handig is de “open raam/deur detectie”. De kachel meet een temperatuur verschil en zal zichzelf uitschakelen. Dat scheelt weer in de kosten energie.  Enkele programma’s zijn reeds aanwezig in de elektrische kachel van HJM. Denk aan de confort, economische en anti vries stand die de ruimte in de winter op temperatuur houdt zonder dat de leidingen bevriezen.

De kachel is mooi vormgegeven en wordt geleverd met aansluitsnoer en als optie voetjes voor vloermontage.

Waarom Elektrische Kachel HJM?

 • Energiezuinig
 • Baby care functie
 • Open deur, raam detectie
 • Verwarmen in elke ruimte
 • Mooi vormgegeven
 • Indelen in tijdsvakken
 • Vervaardigd in Europa

Voor actuele prijzen, informatie en bestellen klik op de link www.elektrischeboiler.eu

 

https://elektrischeboiler.eu/Accessoires/Elektrische-Kachels

Het belang van een kwalitatieve radiator kiezen: Constructief radiator advies

Net zoals ieder elementen van een huis onontbeerlijk is voor de deugdelijkheid en het comfort, is een betrouwbare radiator kopen al even cruciaal bij het garanderen van een comfortabele woning. Radiatoren zijn er in meerdere soorten en maten, slechts één ding is zeker: ze hebben allen hun voordelen. Waarmee houd je gewoonlijk rekening gedurende een radiator uitkiezen? Hangt de selectie van de radiator af van de woning waarin deze geplaatst zal worden? Hoezo moet ik de vermogen uitkienen van de radiator? Allen zaken welke een beantwoording eisen, plus bruikbaar radiator advies is naderhand ongetwijfeld erg belangrijk.

Becijfering verwarming en de temperatuur van de radiator

Is er nood omtrent een aanzienlijke capaciteit of volstaat een minder vermogen? Het antwoord hierop is voornamelijk afhankelijk van de grootte van de plek waarin de radiator geïnstalleerd wordt: het grootte van de ruimte kan eenvoudigweg gecalculeerd worden door middel van een vermogensberekening – de verwarming calculeren van een radiator is per slot van rekening cruciaal. Hiermee wordt de volume van de plek vermenigvuldigd met het aantal Watt dat benodigd is om de plaats te verwarmen – gemiddeld middenin de 75 en 85 watt. De nodige temperatuur van een vertrek hangt af van het soort kamer zodoende moet een slaapvertrek minder verwarmd worden dan een badkamer – gemiddeld 18 jegens 24 graden – wat uiteraard een verschil in nodige wattage met zich meebrengt. Deze calculatie verwarming heeft dientengevolge een omvangrijke invloed omtrent de keuze van radiator.

De plek van de radiator speelt ook een rol

Het optimaal en evenwijdig verbreiden van de gloed van de radiator is kritiek om energie te korten. Radiatoren worden bijvoorbeeld het best bij ramen of dichtbij deuren gezet, aangezien daar kou gemakkelijker binnenkomt.

De juiste radiator aankopen belangrijke factoren

Het materiaal waaruit een radiator is gemaakt heeft een invloed aangaande de warmteafgifte. Zodoende is een plaatstalen radiator betaalbaar en energiezuinig, terwijl een gietijzeren model milieuvriendelijk is en daarbovenop een authentieke uitstraling aan de ruimte geeft. Een aluminiumradiator is dan weer geheel in één, door middel van een snelle warmtegeleiding, het vaakst passend voor vochtige ruimtes door middel van de roestwerend eigenschappen en een snellere opwarming. Ook de isolatie van uw woning is hierbij belangrijk: bij een goede isolatie kan dat vermogen wat verlaagd worden en vice versa.

De afmetingen van de radiator bedragen ook van belang: er wordt vaak rekening gehouden met wat extra benodigde ruimte (5 – 10cm) om bijvoorbeeld beugels en aansluitingen te kunnen bevestigen. Bovendien hebben zowel de diepte als de breedte van de radiator een invloed omtrent de hoeveelheid afgegeven warmte en spelen uiteraard een rol bij de koop van een nieuwe radiator.

Uiteindelijk moet er gedurende het selecteren van een radiator rekening gehouden worden met het behoud of verlies van warmte, wat bijvoorbeeld door de graad van isolatie van de ruimte bepaald wordt. Met een degelijk geïsoleerde woning kan er tot wel 10% van het normale benodigde vermogen afgetrokken worden, terwijl er omtrent minder goed geïsoleerde kamers juist meer nodig is – tot 15% meer.

https://www.installatievakwinkel.nl/verwarming/radiatoren

Louter maar baat met cv ketel

Cv ketel: profijt en rendement Een cv ketel biedt u veel voordeel. Niet alleen bespaart u met een cv ketel aanmerkelijk op stookkosten, ook is uw huis behaaglijk warm. Die mindere kosten zijn voor tal mensen motivatie nummer één om voor een cv ketel te kiezen. Wie een cv ketel neemt, zal merken dat er in een mum tijd honderden euro’s bespaard worden. De cv ketels van vandaag de dag zijn energiezuinig en gebruiken veel minder energie dan voorheen. Vanzelfsprekend investeert u in een cv ketel en brengt dit uitgave met zich mee, niettemin er wordt nog veel meer geld uitgespaard en dat is alleen maar mooi meegenomen. Daarmee wordt het een investering met een mooi rendement. Hogere waarde van uw huis Tal mensen denken er niet zo gauw aan, desalniettemin een nieuwe cv ketel verhoogt de waarde van uw woning. Het huis krijgt een energielabel dat zeer zuinig is en daar wordt rekening mee gehouden bij een waardeschatting van een woonhuis. Net als het feit dat een goed werkende cv een groot pluspunt is en bovendien meeweegt bij het beoordelen van de waarde van een huis. Letterlijk voordeel: lekker warm Een heel letterlijk voordeel van een cv ketel is de prettige warmte in uw woonhuis. Een warmte die zich sneller verspreidt dan voorheen, want met een cv ketel is uw huis na het inschakelen van de verwarming in een mum van tijd bevallig warm. Dat niet alleen, want eveneens het water uit de kraan wordt sneller warm. Handig als u snel even een pan wilt afwassen bijvoorbeeld en wanneer u in de douche stapt, is het water vlug op temperatuur. Zelf plaatsen U kunt een bedrijf inzetten die gauw en risicoloos een cv ketel plaatst, echter het is bovendien mogelijk om een cv ketel zelf te plaatsen. Je bepaalt volstrekt eigenhandig welke materialen en verwarmingselementen je gebruikt. Er is een reeks dingen waar wegens de veiligheid goed naar gekeken moet worden, zoals rookgasafvoer en gastoevoer. U wilt uiteindelijk geen koolmonixide vergiftiging oplopen! Op installatievakwinkel.nl vind u een gans gamma aan cv ketels.

https://www.installatievakwinkel.nl/verwarming/cv-ketels

© 2019 Formida

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑