Formida
Bouwen en verbouwen

Verschil deurbeslag SKG 2* en 3*

Het verschil tussen een SKG®** en een SKG®*** cilinder zit in de eerste plaats in het aantal sluitingen. De eerstgenoemde heeft 40.000 verschillende sluitingen, de tweede 100.000. Daarnaast beschikt de SKG®*** over een trekbeveiliging. Wij raden u dan ook de SKG 3* deurbeslag aan met anti-trek.

Wij hebben diverse merken deurbeslag met en zonder kerntrekbeveiliging.

Hiervoor hebben we onder andere SKG 2* en SKG 3* zonder en met anti-trek deurbeslag.
Op dit moment een veel gebruikte inbraakmethode is het trekken van de cilinder.

Hoe werkt kerntrekken?

Kerntrekken gebeurt met speciaal gereedschap. Bij dit gereedschap wordt een gehard stalen schroef gebruikt. Deze schroef wordt in de cilinder gedraaid. Daarna wordt de cilinder door middel van een zogenaamde kerntrekker uit het beslag getrokken. De deur is hiermee binnen 1 minut vrijwel geruisloos geopend. Bij meerpunt sluitingen opent ook gelijk alle sluitingen. Ook de woningen met een Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) zijn zonder aanpassing niet bestand tegen deze inbraakmethode.
Kerntrek gereedschap en zo genaamde cilinderkrakers zijn gewoon te koop in de regulieren handel.
Om het cilinder kraken en kerntrekken tegen te gaan kunt u uw deuren voorzien van ons SKG deurbeslag met kerntrekbeveiliging. Deze hebben we onder andere van M-C deurbeslag.
u kunt op de website van M&C ook nog meer informatie vinden.

Doordat er een trekbeveiliging in het deurbeslag zit zit de inbreker al dat dit veel lastiger is en veel meer tijd kost dan normaal deurbeslag zonder kerntrekbeveiliging.
Dit is een voordeel op de deurcilinders met trek en boorbeveiliging. Hierbij ziet de inbreker het pas veel later of zelfs al nadat de inbreker de cilinder heeft geprobeerd te forceren. Bij deurbeslag SKG 3* met kerntrekbeveiliging loop de inbreker uw woning al direct voorbij.

https://www.mr-beveiliging.nl/verschil-deurbeslag/