Categorie: Verbouwen

Cilindersloten

Een inbraak is een van de meest vervelende gebeurtenissen die iemand kan overkomen. Allereerst is het zo dat er een hoop spullen gestolen kunnen worden en het huis beschadigd kan raken. Daar komt bij kijken dat een hoop mensen mentaal gezien problemen kunnen oplopen omdat iemand in hun huis is geweest en het gevoel van veiligheid weg is. Je kunt dan ook maar beter voorkomen dat iemand het huis binnendringt en wat werkt dan beter dan een goed slot?

Cilindersloten tegen inbrekers

Inbrekers leren steeds nieuwere technieken om een deur open te kunnen breken. Hierdoor is het belangrijk om een slot te nemen welke bestand is tegen inbrekers, maar ook welke niet te oud is. Een cilinderslot is dan het beste idee. Een cilinder is namelijk veel moeilijker open te breken dan andere sloten. Een dubbele cilinder is het meest voorkomende slot. Bij deze is het mogelijk om van beide kanten een deur te kunnen openen en het cilinder komt dus aan zowel de voor- als achterkant van de deur uit. De sleutel kan in beide kanten gestoken worden. Voor de beste veiligheid kun je kiezen voor cilindersloten die gemaakt zijn met een SKG keurmerk. Hoe hoger dit keurmerk is, hoe beter het cilinderslot is om inbrekers te weren. Bij een cilinder zitten kleine stiftjes in het slot die precies moeten passen om de sleutel zodat deze gedraaid kan worden. Alles wat niet precies in deze stiftjes past wat in het slot gestoken wordt, kan niet zomaar het slot openen.

Kerntrekken

Vervolgens is het ook nog eens zo dat bij een cilinderslot de techniek kerntrekken toegepast wordt. Hierbij wordt een grote schroef in de cilinder geboord en vervolgens wordt deze eruit getrokken zodat het slot geforceerd is. Hierdoor is het alsnog mogelijk om de deur te openen. Het is dus belangrijk om een slot te nemen met kerntrekbeveiliging. Bij een slot als deze is de brug op de cilinder gemaakt van gehard staal en deze kan dus niet zomaar opengebroken worden door er een schroef in te boren. Kerntrekbeveiliging is dus ontzettend belangrijk wanneer je op zoek bent naar het juiste slot.

Tot slot

Een goed slot beschermt tegen verschillende technieken die inbrekers gebruiken om in te breken. Het is daarom belangrijk om de sloten eens in de zoveel tijd te controleren en te vervangen wanneer deze verouderen. Op die manier voorkom je inbraken.

https://mc-cilinder.nl/product-page/

Contactlijm, een must have in huis

Contactlijm, je hebt het vast wel al eens gebruikt. Hoe kan het ook anders, contactlijm komt in veel situaties handig van pas. Omdat contactlijm zo handig is voor het vermaken en lijmen van verschillende dingen is het gewoon een must have in je huis. Hieronder enkele handige toepassingen van contactlijm.

Het lijmen van meubelstukken

Contactlijm is een sterke lijm die verschillende materialen aan elkaar kan lijmen. Veel mensen weten dat je met contactlijm karton, papier en zelfs porselein aan elkaar kunt kleven, maar weet je ook dat contactlijm handig van pas kan komen bij het in elkaar zetten van meubels? Daarnaast kan de contactlijm ook gebruikt worden om je meubels een extra uitstraling te geven, door het bevestigen van meubelstoffen.

Het lijmen van vloerbekleding

Contactlijm kan zelf gebruikt worden voor het lijmen van voerbekleding. Dat kan rubber, linoleum, tapijt of pvc zijn. Contactlijm met hoge kleefkracht is ideaal voor het bevestigen van allerlei soorten vloerbekleding. Daarnaast kan je er ook afwerkprofielen mee kleven.

Het herstellen van je schoenen

En niet alleen als je bezig bent met veranderingen in je huis komt contactlijm goed van pas. Ook bij onverwachtse voorvallen kan het handig zijn om contactlijm in huis te hebben. Stel je eens voor dat je schoen stuk is en je net geen ander paar meer hebt? Dan kan je je schoen makkelijk terug aan elkaar kleven met contactlijm! Hetzelfde geldt voor (hand)tassen.

Vermaak het speelgoed van je kinderen

Is je kleine deugniet zijn speelgoed stuk? Voorkom dan een huilbui en spaar geld uit door gebruik te maken van contactlijm. Met doorzichtige contactlijm lijm je je kind zijn speelgoed weer aan elkaar alsof er niets gebeurd is.

https://www.spuitlijmconcurrent.nl/contactlijm/

© 2021 Formida

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑