Er is een productiebedrijf in de omgeving dat dagelijks een groot aantal kunststof rijplaten produceert. Dit doen zij al bijna vijftig jaar lang, wat wel aangeeft hoe gedreven zij zijn in het werk dat zij doen. Daarnaast geeft het ook weer hoe professioneel en bekwaam zij met het produceren van rijplaten omgaan. Er worden een aantal kunststof soorten gebruikt die worden aangeleverd als restmateriaal. Deze kunststof resten worden gebruikt voor het realiseren van kunststof rijplaten op maat. Onder andere de soorten PVC en ABS worden gebruikt als kunststof ‘brandstof’. ABS is een kunststof soort die onder andere wordt gebruikt voor het produceren van Lego blokjes en wordt ook wel Acrylonitril Butadieen Styreen genoemd. Het is een thermoplast dat zeer sterk is en zijn waarde blijft behouden. Dit kunt u dus bijvoorbeeld zien in de waarde van de Lego blokjes, die zich na tweehonderd jaar nog steeds wel in dezelfde goede staat bevinden als op de datum van productie.

Kunststof rijplaten van ABS kunststof

Regelmatig krijgen wij de vraag van welke materialen de rijplaten nog meer gemaakt worden. DIt zijn eigenlijk van verschillende soorten kunststof die ook wel eens worden samengevoegd om het geheel toch soepel te houden, maar zodat de kunststof rijplaten ook lang mee kunnen. De levensduur van de producten is net zo belangrijk als de duurzame materialen waarvan het in eerste instantie al geproduceerd wordt. Een groot voordeel is dan ook dat de rijplaten erg flexibel zijn en daardoor langer mee gaan. Zo buigt de plaat mee wanneer er met een trekker of auto overheen wordt gereden. En breekt deze niet wanneer er groot geschut over de kunststof platen heen rijdt.

In welke afmetingen zijn de rijplaten van kunststof te verkrijgen?

De kunststof rijplaten zijn tot maximaal 1.7 meter breed te produceren voor de klant. In ieder geval waar wij laatst onze rijplaten met bedrijfslogo hebben besteld. Daarbij maakt het eigenlijk niet uit hoe lang de rijplaten zijn, dit kan soms tot wel 4 meter lang zijn. Dit zijn wel ongeveer de meest gebruikte afmetingen, die ook het vaakst worden aangeraden door het productiebedrijf. Wordt er bijvoorbeeld gevraagd of zij rijplaten van kunststof van ongeveer zeven tot acht meter lang produceren, dan is dit niet echt functioneel. De rijplaten hebben namelijk ook wel een bepaald gewicht en dat zorgt er dan bij die lengtes voor dat de kunststof rijplaten moeilijker te verplaatsen zijn. Kies daarom bijvoorbeeld voor twee of drie rijplaten achter elkaar die allemaal dezelfde afmeting hebben. Dat is veel gemakkelijker neer te leggen!

http://www.jansenkunststoffen.nl/rijplaten/