Formida
Image default
Aanbiedingen

Muziek in de auto: ja of nee?

auto te koop belgie

 

auto verkopen 

tweedehands auto

 

Mobiele telefoons, sigaretten, een groepje mopperende kinderen op de achterbank, losse spullen … Diverse afleidingsmanieren hebben een negatieve invloed op onze verkeersconcentratie. Muziek wordt vaak over het hoofd gezien en muziek kan ook een zware moordenaar zijn. We weten al een tijdje dat concerten onze emoties beïnvloeden. Bovendien is de impact van muziek in winkels niet nieuw: kleding- en schoenenwinkels spelen muziek om klanten zich meer ontspannen te laten voelen, terwijl supermarkten opzettelijk rustige liedjes kiezen om de snelheid van de gangpaden van klanten te vertragen, waardoor ze meer tijd kunnen besteden aan rondlopen En koop meer producten. Aan de andere kant kunnen klanten dankzij spannende concerten sneller uitchecken. In auto’s zijn er vergelijkbare effecten: je rijgedrag hangt af van de muziek waarnaar je luistert.

Anti vermoeidheid

De afgelopen decennia zijn er diverse onderzoeken uitgevoerd naar de invloed van muziek op het rijgedrag van chauffeurs. Aanvankelijk werd aangenomen dat muziek een positieve impact had. Leuke deuntjes zijn bestand tegen vermoeidheid tijdens lange reizen. Vermoeidheid aan de achterkant van het wiel kan ongelukken veroorzaken. Hieruit kan worden geconcludeerd dat muziek in de auto het aantal verkeersongevallen vermindert. Maar zo optimistisch is het eigenlijk niet. Uit recent onderzoek is gebleken dat bepaalde concerten onze aandacht verstoren en snel tot ongevallen en schendingen leiden.

Het gevaar van je favoriete liedjes

In supermarkten heeft stille muziek meestal een positief effect op alle klanten. Dit is niet het geval bij auto’s. De impact van muziek op het rijgedrag hangt af van je muzikale smaak. Als je favoriete nummer op de radio speelt, verlies je meer concentratie. Dan heb je de neiging om te zingen, misschien zelfs mee te zingen met de muziek, en verlies je je spoor. Dit vermindert natuurlijk uw reactie, wat kan leiden tot meer schendingen of ongevallen. Soms wordt de snelheidsregel genegeerd.

Het type muziek speelt een belangrijke rol in de mate waarin muziek een verkeersverstorende factor wordt. Het genre dat je afleidt, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en is daarom een ​​persoonlijke factor. Daarnaast is er een gemeenschappelijke factor, namelijk het volume van muziek. Luide muziek, of het nu naar jouw smaak is of niet, zal je rijgedrag beïnvloeden. Lawaai maakt je minder zorgen over wegen, minder aandacht voor snelheid en isolatie van de omgeving. Geluiden zoals noodsirenes of claxons kunnen niet meer doordringen. De mogelijke gevolgen zijn bekend.

Vermijd geheugen

Vanwege belangrijke persoonlijke factoren is het moeilijk om de invloed van muziek in een auto te bepalen, maar goed achtergrondgeluid hoeft niet per se negatief te zijn. Zoals we hierboven vermeldden, hangt je humeur af van de muziek en je humeur heeft een grote invloed op je rijdende stijl. Woede, verdriet, euforie en andere extreme emoties zullen je concentratie enorm verminderen. In een auto is het het beste om muziek te kiezen die geen sterke emoties of herinneringen oproept. Pas ook het volume aan om een ​​verbinding met de omgeving te behouden. Luister je naar de radio in de auto? Welke muziek kies jij? Hoe gefocust blijven?

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!