Winkelruiten

Voor winkelruiten of etalageruiten zijn er verschillende mogelijkheden denkbaar. Afhankelijk van uw wensen en voorkeuren zijn er verschillende soorten glas met specifieke eigenschappen voor uw winkel leverbaar. Om u te oriënteren hebben we verschillende specificaties van glas dat geschikt is voor winkelruiten uiteengezet.

 

Winkelruiten met inbraakvertragend glas

Wanneer u kostbare spullen verkoopt is inbraakvertragend glas een goede optie. Een speciale folie dat tussen de twee lagen glas wordt geplaatst zorgt er voor dat uw winkelruit niet kapot kan breken. Als er een zwaar voorwerp tegenaan wordt geslagen of gegooid, valt het glas niet in scherven uiteen, maar wordt er alleen een barst zichtbaar. De folie houdt de barst in stand zonder dat er een gat in de winkelruit ontstaat. Op deze manier wordt het inbrekers een stuk moeilijker gemaakt om een snelkraak te plegen.

 

Winkelruiten met brandvertragend glas

Wanneer u licht ontvlambare producten verkoopt of u werkt met open vuur, bijvoorbeeld in de keuken van een restaurant is het raadzaam om te kiezen voor brandvertragend glas. Tussen de lagen van brandvertragend glas zit silicaat verwerkt. Silicaat schuimt op bij hoge temperaturen en heeft daardoor blussende eigenschappen. Hiermee kan de brand van een half uur tot anderhalf uur worden vertraagd.

Winkelruiten met veiligheidsglas

Winkels waar veel publiek komt zoals supermarkten zijn gebaat bij veiligheidsglas. Veiligheidsglas is er in drie verschillende vormen, te weten: draadglas, gelaagd veiligheidsglas en thermisch gehard veiligheidsglas.

Bij draadglas is het risico nog wel aanwezig dat er scherven ontstaan, maar de scherven zullen niet op de grond vallen.

Bij gelaagd veiligheidsglas zorgt een speciale folie ervoor dat er geen scherpe scherven ontstaan. Bij een stoot van bijvoorbeeld een winkelwagenkarretje ontstaat er net als bij inbraakwerend glas alleen een barst.

Thermische gehard veiligheidsglas is gemaakt van floatglas. Dit floatglas is thermisch gehard. Wanneer er tegen dit glas wordt gestoten, valt het in kleine onscherpe korrels uiteen.

 

Laat u adviseren voor de juiste keuze door de erkende glashandel.

http://www.aaglashandel.nl/Lijnden/Winkel-ruiten-en-ramen