Formida
Bouwen en verbouwen

Lockpicking, het slot en zijn betrouwbaarheid

Het wordt beweert dat veiligheid van sloten steeds vaker lastiger te waarborgen is. Als gevolg van hiervan is het belangrijk geworden om op de hoogte te zijn van de werkwijze van lockpicking (sloten kraken).

Deze techniek brengt uitkomst voor het openen van sloten door middel van speciale gereedschappen, namelijk lockpicktools; bovendien zijn deze lockpicktools online voor iedereen verkrijgbaar.

Het is zelfs een sport in Nederland om sloten met deze methode te kunnen openen. Weekelijks zijn er meerder locaties verspreid in Nederland waar deze lockpickers bijeenkomen.

Door een hogere bewustzijn op te bouwen over lockpicking is de betrouwbaarheid in sloten aanzienlijk verranderd. Huishoudens en kluizen kunnen ontgrendeld worden door lockpicktools, weliswaar niet met criminele bedoelingen, maar door een verloren sleutel.

Doordat sloten te openen zijn met lockpick methodes valt te concluderen dat veiligheid door lockpicking lastig te waarborgen is, maar het maakt je bewust over de zekerheid van een slot.

http://www.lockpickinguniversiteit.nl/