Categorie: Kleur en Stijl

De invloed van een warm interieur op het gemoed en hoe u het bereikt

Heeft u ooit de ervaring gehad dat de warme uitstraling van een huis u meteen een comfortabel gevoel gaf? Nou, het is een feit dat warme interieurs een invloed hebben op uw gemoed. Kleine veranderingen in lay-out, warme kleuren en uw keuze van materiaal of stoffen kunnen uw stemming verbeteren waardoor u makkelijker kunt ontspannen.

Een warme kleurkeuze heeft invloed op uw stemming

Onze stemmingen, zoals huizen en kantoren, zijn complex. Ze worden beïnvloed door kleine en grote veranderingen. Het is ook geen verrassing dat kleur een belangrijk onderdeel is van hoe we de wereld om ons heen ervaren. Maar wat voor sommigen misschien verrassend is, is het feit dat de kleuren in onze omgeving vooral een effect hebben op onze stemmingen en emoties. Als u een warme uitstraling aan uw interieur wilt toevoegen, moet u ervoor zorgen dat u kleuren gebruikt op manieren die passen bij de warmte die u in de ruimte wilt creëren. Het gebruik van wit zal u bijvoorbeeld niet veel warmte opleveren. Kleurpsychologie wordt al lange tijd slim gebruikt in interieurontwerp. Maar ook u kunt gebruik maken van kleurenpsychologie. Kies bijvoorbeeld een kleurenpalet in wit, lichtblauw, grijs of groen. Dit creëert een ruimte die kalmte, ontspanning en rust uitstraalt. Of ga voor aardetinten om ook warmte toe te voegen aan uw interieur. De volgende stap is kijken naar de helderheid en reflecterende eigenschappen van uw gekozen kleuren. Deze kunnen een grote invloed hebben op uw gemoed.

Hoe decoreer ik mijn huis of kantoor om een gevoel van comfort op te roepen?

Voordat u begint met een make-over, overweeg het volgende: hoe voelt u zich als u uw huis of ruimte binnenkomt? U bent de beste ontwerper voor uw huis of kantoor. Blijf dus trouw aan wat u leuk vindt. Heeft u hulp nodig? Vraag uw familie of vrienden om hun innerlijke gevoelens naar voren te brengen. Als uw huis of kantoor weinig warmte oproept, let dan vooral op uw slaapkamers en woonkamer. Dit zijn de belangrijkste plaatsen om het gevoel van comfort en warmte te verbeteren. Gebruik bijvoorbeeld stoffen met warme texturen. Elk gevoel heeft een kamer die bepaalt wat erin moet zitten. Van meubels tot decoratie, u bepaalt persoonlijk wat u een comfortabel gevoel bezorgt. Het gebruik van hout is echter van nature zeer aantrekkelijk en geliefd door iedereen.

Vouwgordijnen in alle soorten en maten

Van alle soorten raamdecoratie zijn de vouwgordijnen nog steeds het meest geliefde product. Dat is ook niet verwonderlijk want geen andere raamdecoratie geeft zo veel sfeer en warmte als vouwgordijnen. Zeker in de landelijke interieurs komen vouwgordijnen goed tot hun recht. Maar ook in de andere interieurs ziet men steeds vaker vouwgordijnen maar dan in een modernere strakkere variant. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor vouwgordijnen met de baleinen aan de voorkant zodat er een moderne look ontstaat.

Een grote plus van vouwgordijnen is dat het goed te combineren is met gewone gordijnen. Zo kunt u voor de ramen vouwgordijnen ophangen en overgordijnen voor de openslaande deuren. Door gebruik te maken van dezelfde stof ontstaat er een mooie eenheid in uw interieur. Vouwgordijnen hebben ook het voordeel t.o.v. van andere raamdecoraties omdat u de vouwgordijnen gewoon kunt wassen in de wasmachine, zo heeft u langer plezier van uw aangeschafte raamdecoratie.

Er is keuze uit verschillende soorten vouwgordijnen. Kies voor transparante vouwgordijnen als u overdag een beetje privacy wilt maar toch door de stof naar buiten wilt kijken. Wilt u geen inkijk dan kiest u voor vouwgordijnen van een dikkere gordijnstof. Tussen deze 2 soorten vouwgordijnen zitten ook nog inbetween of semi-transparante vouwgordijnen, deze geven meer privacy en toch voldoende doorkijk door de stof. Naast de soort stof kunt u kiezen uit vele kleuren, kies voor wit wanneer u overgordijnen er voor heeft hangen. Maar kies voor een kleur, bijvoorbeeld taupe of grijze vouwgordijnen wanneer de vouwgordijnen de enige vorm van raamdecoratie is.

Naast alle soorten en kleuren vouwgordijnen zijn er nog meer keuzes die gemaakt kunnen worden: wilt u top-down vouwgordijnen, wilt u ze bedienen met een ketting of lekker lui vanaf de bank met een afstandsbediening in uw hand? Elektrische raamdecoratie is helemaal van deze tijd. Wilt u een moderne of klassieke uitvoering? of kiest u voor een verduisterende voering achter het vouwgordijn voor gebruik op de slaapkamer? Kortom er is volop keuze in vouwgordijnen en er is zeker een vouwgordijn dat in uw interieur past.

Kijk eens op https://blinddesign.nl om uw vouwgordijn samen te stellen.

https://blinddesign.nl

Schilder Brugge gevonden door offerte vergelijking

Via onze website, vindSchilder.be, vond Meneer Simon een schilder in Brugge voor een mooie prijs. Hij stuurde ons een leuk berichtje om ons te bedanken voor de gratis offerte vergelijkingsdienst. Zo schreef hij:

Ik wil jullie graag bedanken voor de schilder offerte vergelijkingsdienst die jullie aanbieden om zo eenvoudig schilder offertes te ontvangen. Vrijwel direct na het invullen van het formulier op de website kreeg ik de eerste offerte al toegestuurd op de mail. Vergelijken is ontzettend gemakkelijk wanneer je meerdere offertes naast elkaar kunt leggen. Dit maakt het kiezen voor een schilder dan ook een stuk makkelijker. Daarbij was het dus ook maar éénmalig nodig de opdracht te beschrijven, mijn gegevens in te vullen en hier toch meerdere offertes voor te ontvangen, erg handig!

De schilder heeft onze nieuw verbouwde zolder prachtig geschilderd en mooi afgewerkt. De klus was verrassend snel geklaard en omdat de schilder uit de omgeving van Brugge kwam, waren de voorrijkosten minimaal.

Vriendelijke groeten, P. Simon uit Brugge.

We bedanken meneer Simon voor zijn vriendelijke bericht. De zolder is inderdaad prachtig geworden! We hopen hem in de toekomst ook nog van dienst te kunnen zijn bij de zoektocht naar een juiste vakman, wellicht voor een ander vakgebied.

 

Ook gemakkelijk schilder offertes toegestuurd krijgen?

Wanneer u geheel vrijblijvend het schilder offerte formulier invult op onze website, krijgt u meerdere schilder offertes toegestuurd. Op deze manier bent u in staat eenvoudig te vergelijken en te kiezen voor de schilder met de voor u meest geschikte prijs-kwaliteit verhouding.

 

http://www.vindschilder.be/schilderwerken-brugge/

© 2020 Formida

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑