Formida
Image default
Aanbiedingen

Je tuin klaar maken voor de winter

De jassen komen weer uit de kast, de lange broeken worden weer aangetrokken. Het moment is toch echt aangebroken: Het wordt weer minder weer in Nederland. Gelukkig is het alsnog goed weer en vriest het nog niet. Dit betekent niet dat je niet alvast moet beginnen met het opruimen van je tuin zodat die klaar is om de winter in te gaan. Voor je het namelijk weet, begint het te sneeuwen. De tijd vliegt voorbij zonder dat je het door hebt. Wat moet er allemaal gebeuren in jouw tuin voor de winter? Dit artikel zal het je allemaal vertellen.

 

Wanneer?

Vraag één is natuurlijk, wanneer ga ik beginnen het opruimen van mijn tuin? Je kan dit het beste doen in oktober. In deze maand is het namelijk nog redelijk buiten waardoor je niet bevriest als je in de tuin aan het werken bent.

 

De planten

Veel van de bloemen zijn waarschijnlijk uitgebloeid. Nu is het moment om deze af te knippen. Ook kan je planten die erg groot zijn geworden nu gaan scheuren en verplaatsen. Als je gras hebt moet je dit ook blijven onderhouden. Gras blijft nog groeien boven de 6 graden. Zorg ervoor dat je dit maait in oktober maar niet te kort. Je kan het hierna ook nog bemesten met speciaal mest voor de winter.

 

Heb je bomen? Zorg ervoor dat je deze in oktober gaan snoeien. De sapstromen komen namelijk in januari weer opgang dus daarvoor moet het zeker gebeurd zijn.

 

De tuinmeubelen

Sommige tuinmeubelen kunnen niet eeuwig buiten blijven staan. Het is daarom dat je deze binnen zet in een schuur of afdekken met een beschermdoek.

Weet je niet zeker wat jij moet doen met je tuinmeubelen? Neem dan even contact op Fonteyn, zij kunnen al je vragen beantwoorden.