Formida
Image default
Woning en Tuin

Inspirerende tips voor een mannelijk interieur

Veel mannen vinden het lastig om hun woning leuk en gezellig in te richten. Dit is natuurlijk wel van belang, omdat je je moet kunnen ontspannen in huis en je prettig moet voelen. In dit artikel geef ik je wat tips voor de inrichting van een mannelijk interieur.

Accessoires toevoegen

Veel mannen richten hun huis vooral erg praktisch in. De grote onmisbare meubels zijn terug te vinden in de woning, maar veel bijzaken zoals accessoires ontbreken vaak. De accessoires en de persoonlijke dingen in een woning maken een huis juist gezellig en zorgen ervoor dat het eigen wordt. Alleen dan kun je je thuis voelen en kun je gaan ontspannen in huis. Mannen vinden het vaak lastig om accessoires uit te zoeken, omdat veel accessoires wat vrouwelijker zijn. Er zijn ook meer dan genoeg accessoires die goed bij een mannelijk interieur passen. Denk bijvoorbeeld aan stalen fotolijstjes, een industriële klok, industriële lampjes, beelden (bijvoorbeeld van ijzer) en leren sierkussens voor in de bank. Meer dan genoeg dus om uit te kiezen. Als je accessoires gaat uitkiezen is het vooral belangrijk dat je naar de materiaalkeuze en de kleur kijkt. Het is mooi om deze vaker in het interieur terug te laten komen zodat het allemaal mooi bij elkaar combineert. De wat ‘stoerdere’ materialen als hout, leer, metaal, staal en ijzer zie je vaak terug in een mannelijk interieur en vinden mannen vaak ook mooi.

Ultieme mancave

De mancave is de droom van vrijwel iedere man. Een mancave is een mannelijk ingerichte ruimte waar mannen samen activiteiten kunnen ondernemen. Denk hierbij aan het beoefenen van een hobby, tv te kijken, spel te spelen of om gezellig bij de kletsen en wat te drinken. Een ultieme mancave wordt vaak in een overbodige ruimte gemaakt zoals een garage die niet gebruikt wordt, een kelder of een zolder. Om een mancave goed in te richten moet het een stoere uitstraling hebben want het is de bedoeling dat er alleen mannen in deze ruimte komen. Ook een bar met drinken en een tv zie je vaak terug in een mancave. Verder kun je de ruimte inrichten naar eigen smaak. Denk bijvoorbeeld aan een biljardtafel, een dartbord, loungebank voor de tv, barkrukken aan de bar of een jacuzzi.