Categorie: Huisdieren

De beste slimme thermostaten

De beste slimme thermostaten

Met slimme thermostaten bespaart u geld en wint u vooral aan comfort. We presenteren de beste slimme thuisthermostaten. Van AVM, Eve, Tado, Homematic, Eurotronic, Devolo, Netatmo, Bosch, Wiser, Gigaset…

Technologie en tips en trucs

Een verwarmingssysteem dat automatisch weet wanneer het te koud wordt in de woonkamer – in de moderne slimme woning draait meestal niemand de radiator zelf. Thermostaten die zijn aangesloten op het internet communiceren met andere apparaten zoals smartphones, vragen weergegevens op, weten automatisch wanneer u op weg naar huis bent en verwarmen zelfs uw eigen vier muren voor.

De installatie van slimme thermostaten is zeer eenvoudig. Maar niet elke slimme verwarmingsoplossing is geschikt voor elke gebruiker en de producten op de markt verschillen aanzienlijk. PC-WELT laat u kennismaken met de meest interessante slimme thermostaten. We zullen u laten zien wat u moet overwegen op het gebied van draadloze standaarden en welke benaderingen voor u in twijfel worden getrokken.

Controleer de basisprincipes op voorhand: Welke slimme verwarmingsbesturing is de juiste?
Slimme verwarming voor huis of appartement?

De keuze van de juiste netwerkthermostaat hangt in de eerste plaats af van het feit of u toegang hebt tot de centrale verwarmingsbesturing. Voor huiseigenaren is er een steeds groter wordende markt van oplossingen die de centrale ketel of gasketel direct aansturen. Draadloze actuators daarentegen vervangen de klassieke draaiknop op de radiator en maken de regeling in de kamer mogelijk. Dit is de keuze voor huiseigenaren.

radioprotocollen

Net als bij andere slimme thuisoplossingen hebben ook de fabrikanten hun eigen voorkeuren als het gaat om radio-standaarden: Deze variëren van het Bluetooth laag-energieprotocol met lage batterijcapaciteit en het gecodeerde Homematic-protocol (Bidcos, Bidirectional Communication System in de 868 MHz-band bidirectioneel en gecodeerd met 128 bits) tot RWE en Enocean en de Zigbee-standaard die bijvoorbeeld door Tado en Wiser wordt gebruikt; Tado’s Zigbee-protocol is echter niet compatibel met het Zigbee-protocol van Amazone-Echo Plus. Zelfs de Dect-standaard die bekend is van draadloze telefoons wordt gebruikt: als een bijzonder energiebesparende Dect ULE, wat Digital Enhanced Cordless Telecommunications Ultra Low Energy betekent. AVM gebruikt Dect ULE om bijvoorbeeld de Fritz Dect 300/301 aan te sluiten op de Fritzbox.

Compatibel met Amazone-Echo, Google Home en Apple Homekit

Daarnaast moet u ook de compatibiliteit met digitale assistenten zoals Amazon Echo , Google Home of Apple Homekit controleren voordat u deze diensten koopt, als u ze wilt gebruiken. Immers, het bedienen van het slimme huis met de stem kan voor veel gebruikers een rol spelen – zolang je maar geen probleem hebt met Amazon, Apple en zelfs Google die meeluisteren in je huis! Homematic IP en Wiser ondersteunen bijvoorbeeld Alexa en Google Home, Tado ondersteunt bovendien Apple Homekit. Eve Thermo daarentegen ondersteunt alleen Apple Homekit. Fritz Dect 301 van AVM daarentegen kan niet met de stem worden bestuurd. Maar er is een workaround om ten minste de Fritz Box met Alexa te controleren.

https://tevredenconsument.nl/huishoudelijke-apparaten/de-beste-slimme-verwarmingsbesturing/

Uitverkoop na de kerst

Er zijn een hoop dingen die na de kerst in de aanbieding komen. Dit komt omdat winkeliers de spullen na de kerst niet meer in de winkels willen hebben omdat ze denken dat niemand ze meer wil hebben. Ze verkopen de spullen veel beter en sneller in de weken voor de kerst. Studenten of mensen met een klein budget, of iemand die simpelweg van koopjes houdt, kan hier zijn voordeel mee doen. Zorg altijd dat je in de week na de kerst even alle winkels afgaat voor wat leuke aanbiedingen. In dit artikel lees je welke items vaak een aardige korting hebben na de kerst. 

Allereerst moet ik natuurlijk het voor de hand liggende benoemen. Kerstballen, slingers en verlichting komen vaak overal in de aanbieding na de kerst. Misschien had je deze zelf al bedacht maar alsnog is het het waard om te noemen. Kerstballen kunnen best prijzig zijn als je van een goede zaak haalt. Ook verlichting kan je nooit genoeg hebben. Je zal soms maar net zien dat je verlichting kapot is en dat je geen nieuwe hebt. Inslaan die handel. 

Als tweede is het een goed idee om wat winkels af te gaan op zoek naar een kersttrui man. Hoe leuk is het om een foute kersttrui kopen. Misschien kan je dan ook eindelijk dat foute kersttrui feestje geven volgend jaar. Jij kan hem maar vast in je kast hebben hangen. In de weken voor de kerst zijn deze truien aardig prijzig. Vaak is er een hoop korting op de truien na de kerst. Zorg wel dat je vlak na de kerst naar de winkel gaat want deze truien zijn nogal gewild. Als je op tijd gaat weet je zeker dat er nog leuke tussen zitten.  

Als laatste is het ook belangrijk om spullen weg te doen als je veel nieuws koopt.  

http://www.uglyxmas.be

© 2021 Formida

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑