Formida
Image default
Bouwen en verbouwen

Gipsplaatschroeven

Gipsplaatschroeven

Deze schroeven zijn bedoeld om gipsplaten mee vast te zetten, daarom heten ze gipsplaatschroeven. De gipsplaten kunnen hiermee vastgezet worden op houten skeletten, fermacell platen of metal stud wanden. Er zijn meerdere soorten van de speciale schroeven te verkrijgen, namelijk:

  • Schroef met fijn draad
  • Schroef met grof draad 
  • Schroef met hi/ lo draad

Welke gipsplaatschroeven nodig zijn hangt af van de ondergrond waarop de gipsplaten gemonteerd gaan worden. Bij houten skeletten is een schroef met grove draad nodig. Bij een metal stud wand kan beter een schroef met fijn draad gebruikt worden. En bij een fermacell plaat kun je beter een schroef met hi/ lo draad erbij pakken. De gipsplaatschroeven geven een perfecte afwerking, de kop van de schroef is namelijk zo gemaakt dat hij het materiaal naar achter drukt. Het zal dus een mooi recht en strak resultaat geven. De schroeven zijn ook nog eens gefosfateerd, wat betekent dat ze niet gaan roesten. Dit geeft een professioneel resultaat.

Een gipsplaatschroef kopen

Bij veel bouwmarkten kun je gipsplaatschroeven kopen. Het is een schroef die veel gebruikt wordt bij het monteren van gipswanden en plafonds. De schroeven zijn gemaakt voor deze
klussen. Als je gipsplaatschroeven gaat kopen is het handig om goed te bepalen van te voren welke lengte je nodig hebt. Zo voorkom je dat je zo bij de klus staat met de verkeerde schroeven. Als je er even niet uitkomt, kun je altijd een medewerker van de betreffende winkel vragen of ze je kunnen adviseren. Het gebruik van spijkers lijkt misschien een makkelijkere optie, maar het is aan te raden om bij het monteren van een gipswand of plafond toch echt gipsplaatschroeven te gebruiken. Deze gaan op den duur namelijk niet roesten en daardoor blijft het langdurig mooi en goed zitten. Gebruik dus altijd de juiste materialen voor het beste resultaat! Ben jij nou geinteresseerd? Bekijk dan deze pagina over gipsplaatschroeven!

 

https://www.proboproducts.nl/482-gipsschroeven

Gerelateerde artikelen

Houtskeletbouw

Verhuisdozen voor elk budget en in elke maat koop je bij Verhuisboxen.

Nieuwbouw woning laten realiseren?