Categorie: Financieel

Gemiddelde kosten woningrenovatie

Een woningrenovatie kan flink wat geld kosten. Het ligt er natuurlijk aan wat je in je woning wilt renoveren. Is dit bijvoorbeeld alleen de badkamer? Dan kan het alsnog duur zijn, maar het is minder ingrijpend dan wanneer je een compleet huis wilt renoveren.

Wat kun je renoveren in een woning?

Je kan als het ware een complete woning renoveren. Maar je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte van de woning te renoveren. Denk hierbij aan de badkamer, de keuken of een aanbouw.

Wie gaat renoveren?

Voer je de renovatie zelf uit? Of besteed je de renovatie uit? Een woningrenovatie uitbesteden bespaart aan de ene kant veel stress, maar is aan de andere kant duurder dan wanneer je het zelf doet. Beide opties hebben voor- en nadelen. Een renovatie zelf doen is goedkoper en je hebt alles in  de hand, ook qua planning. Een aannemer de renovatie laten doen bespaart stress en je bent ervan verzekerd dat je huis perfect wordt afgewerkt. Aannemers hebben nou eenmaal meestal meer ervaring en kennis.

Financiële plaatje

Zoals gezegd kan een renovatie duur zijn. Ga voor jezelf na hoeveel geld je te besteden hebt. Maak op basis van dat budget een keuze van wat je precies wilt gaan renoveren. Wanneer je toch nog wat geld tekort komt maar de renovatie wel wilt gaan beginnen, dan kun je gebruik maken van een renovatielening. Afhankelijk van wat je wilt gaan renoveren kan het bedrag sterk verschillen. Ga voor jezelf na wat je kunt lenen en hoeveel je nodig hebt. Je moet het geld immers ook terugbetalen.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/woning/renovatie

Net je rijbewijs maar een autoverzekering is te duur? Jongverzekerd!

Gefeliciteerd, je hebt je rijbewijs gehaald! Wellicht heb je al een eigen auto en ga je hier lekker mee de weg op. Toch is het aan te raden om een autoverzekering af te sluiten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer je met pech aan de kant van de weg komt te staan. Een autoverzekering kan per maand toch wel wat geld kosten, maar met Jongverzekerd ben je verzekerd voor een lage prijs. Zo ben je toch verzekerd tegen ongevallen, maar hoef je niet veel geld te betalen.

 

Hulp bij pech en ongevallen

Een verzekering kan flink prijzig zijn, en dat kun je er als jongere niet altijd bij hebben. Je betaalt al geld genoeg aan wegenbelasting en benzine. Maar omdat je, helemaal met een eigen auto, toch wel kunt profiteren van een autoverzekering, is het aan te raden om deze dan ook af te sluiten. Gelukkig zijn er organisaties als Jongverzekerd, die ervoor zorgen dat jij toch een verzekering af kunt sluiten. Een verzekering kan namelijk veel voordeel bieden wanneer je betrokken raakt bij een ongeval of wanneer je pech hebt.

Bekijk de beoordelingen van anderen

Wil je de tarieven van Jongverzekerd bekijken en met elkaar vergelijken? Dan kun je online op zoek gaan naar een goede vergelijkingssite. Wil je meer informatie over deze website en wat anderen ervan vinden? Lees de ervaringen en reviews van Jongverzekerd.be hier, zodat je kunt bekijken wat anderen van dit bedrijf vinden.

 

© 2021 Formida

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑