Formida
Image default
Dienstverlening

Een EPC-keuring in Limburg kan mee de waarde van jouw woning bepalen

Als je je woning in Limburg wil verkopen, is het aangeraden om een EPC-keuring uit te laten voeren. Zo weet je exact wat de EPC-waarde is en kan dat mee verrekend worden in de waarde van uw woning. Daarnaast kan je best ook een blowerdoortest laten doen. Die meet de luchtdichtheid van je huis en bepaalt mee het E-peil. Zulke metingen kan je natuurlijk niet zelf doen en laat je het beste doen door een bedrijf dat erin gespecialiseerd is.

Een EPC-keuring heeft invloed op de waarde van je woning in Limburg

Bij het bepalen van de waarde heeft een EPC-keuring heel veel invloed in Limburg en andere Belgische provincies. Het is een keuring waarvan je ook kan aflezen hoeveel geld je waarschijnlijk maandelijks zal moeten uitgeven aan elektriciteit. Hoe lager de EPC-waarde, hoe lager de waarde van je huis zal liggen. Om nadien een compleet E-peil van je woning te kunnen meten moet je ook nog een hoogwaardige blowerdoortest laten doen. Wanneer je je huis dan wil verkopen, weet iedereen exact wat de EPC-waarde is en hoeveel elektriciteit er verbruikt wordt om het huis te verwarmen en door alle andere elektrische apparaten. Sinds 2008 is een EPC-keuring verplicht om je woning in Limburg te mogen verkopen. Zo’n keuring moet natuurlijk correct verlopen, en daarvoor kan je een bedrijf inhuren. Nepeba is zo’n bedrijf en komt die keuring met plezier uitvoeren. Bovendien kan je door hen ook meteen een blowerdoortest laten doen om de luchtdichtheid van je woning te meten.

Leef de regels na

Je kan dus maar best de regels volgen als je je woning wil verkopen. Zonder een EPC-keuring is de verkoop niet wettig en kan de koper je aanklagen. Als je op voorhand een EPC-keuring laat uitvoeren kan je met een gerust hart de verkoop opstarten en het geld innen. Neem dus contact op met experten voor de juiste keuringen uit te voeren.