Formida
Image default
Keuken

De charme van een eiken keuken

De keuken maakt een belangrijk deel uit van een huis. Het is naast de woonkamer een plaats waar je heel wat van je tijd spendeert. Tegenwoordig is er een ruime keuze aan verschillende stijlen van keukens. De all-time klassieker onder de keukens zijn de eiken keukens. Ze geven jouw woning een rustiek karakter en stralen warmte en charme uit.

Pure kwaliteit 

Het hout van een eik is puur en van hoge kwaliteit. Daarom wordt het gebruikt om kwalitatieve keukens van te maken. Deze keukens hoeven geen MDF of fineer en zijn dus 100% puur natuur. Dit maakt dat iedere eiken keuken ook uniek is. Eik staat erom bekend zeer kwalitatief en duurzaam te zijn en vindt daarom ook zoveel toepassingen in keukens, meubilair en noem maar op. Dit materiaal is tijdloos en wordt daarom ook in heel wat stijlen toegepast: klassiek, rustiek, landelijk maar ook modernere stijlen laten het gebruik van eik toe.

Volgens jouw wensen 

Heel wat mensen denken onterecht dat eiken keukens klassiek en zowaar voorbij gestreefd zijn. Niets is echter minder waar. Eiken keukens zijn door de jaren heen uitgegroeid tot een ware uitstraling van kwaliteit. Bovendien wordt vaak gedacht dat de keuze binnen het aanbod van eiken keukens beperkt is. Dat is helemaal niet het geval. Deze keukens zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, gaande van lichtere uitvoeringen tot donkere soorten eik. Eik oogt warm en geeft jouw keuken dan ook een warme en gezellige uitstraling. Ideaal voor wie graag tijd spendeert in de keuken en er bovendien graag van geniet. Voor wie slechts beperkt wil gebruik maken van eik in plaats van een volledig eiken keuken: dat kan perfect! Eiken keukens brengen namelijk een warmere sfeer in jouw woonst en zijn ook perfect te combineren met wat ruwere, koudere materialen als staal, steen en zelfs beton. Zo kun je bijvoorbeeld het werkblad in graniet laten maken, omring met kasten van warm eikenhout. De mogelijkheden aan combinaties van eik met andere materialen zijn haast eindeloos. Dit maakt dat iedere keuken zo zijn eigen invulling kan krijgen wat de keuken persoonlijkheid en een unieke charme geeft. Zo past je eiken keuken bijvoorbeeld ook prima bij die strakke gietvloer in je keuken.

http://www.jpwalker.nl/eiken-keukens/