Formida
Image default
Design en ontwerp

De beste manier om je auto te verkopen

Heb jij nog een oude auto in de garage staan, maar raak je deze aan de straatstenen niet kwijt? Maak je geen zorgen! Als je weet wat je moet doen, vind je in een handomdraai een geschikte koper. Het is belangrijk dat je de juiste verkoopkanalen gebruikt, een goede verkoopprijs kiest en een positieve boodschap verspreid. Wil jij weten wat de beste manier is om je auto te verkopen? Lees dan snel verder!

 

De juiste prijs

Het kan ontzettend lastig zijn om te bepalen hoeveel je auto precies waard is. Op het internet kun je natuurlijk wel wat informatie vinden, maar over het algemeen is er geen vaste prijs voor een tweedehandsauto. Zaken als de onderhoudsgeschiedenis, de staat van de koets en de gereden kilometers spelen een cruciale rol. Ook de extraatjes, zoals Cruise Control, Climate Control en airbags, kunnen de prijs behoorlijk opschroeven. Wil je weten wat je voor de auto kunt vragen? Laat deze dan eens taxeren door een specialist. Deze zal de wagen onder de loep nemen en vervolgens een realistische inschatting maken. Probeer altijd wat boven deze prijs te gaan zitten, zodat je kunt zakken op het moment dat een koper zich meldt. Geef echter niet zomaar toe, probeer de deal zo aantrekkelijk mogelijk te maken!

 

Houd de moed erin

Wanneer de auto al een tijd te koop staat, kan de moed je in de schoenen zinken. Tijdens de tiende bezichtiging focus je wellicht op de punten die eerdere kijkers opvielen, waardoor je een wat negatief beeld schetst. Het is echter verstandig om niet bij de pakken neer te zitten. Wanneer je aangeeft dat de auto al een flinke tijd te koop staat, weet de potentiele koper dat hij of zij wel wat van de prijs af kan krijgen. Bovendien zal deze zich afvragen waarom iemand anders de auto nog niet heeft gekocht: men gaat twijfelen aan de kwaliteit. Probeer dus altijd uit te gaan van de krachten van de auto, maar zorg natuurlijk wel dat je eerlijk bent. De beste manier om je auto te verkopen is om positief te blijven en ervoor te zorgen dat een kijker alle voordelen leert kennen!

 

Advertentie of veiling?

Dan is er nog het verkoopkanaal. Veel mensen kiezen voor een advertentie, maar dat is lang niet altijd even effectief. Tuurlijk, in de grote stad is de doelgroep groot, maar hoe kleiner het dorp, hoe minder groot de kans is dat iemand even langskomt. De beste manier om je auto te verkopen is daarom via een veiling. Je auto bereikt dan direct een groot netwerk en wordt door veel mensen gezien. Tijdens een veiling kunnen bovendien rare dingen gebeuren. Het kan maar zo zijn dat je veel meer voor de auto krijgt dan je voorheen dacht. Wil je weten hoe het veilen van een auto in zijn werk gaat, kijk dan eens op een veilingssite, zoals besteautobod.be. Je leert dan precies hoe je een auto moet aanmelden en aan welke eisen je moet voldoen.

 

Suc6