Categorie: Dak gevel en schoorsteen

De Dakmakers tonen vakmanschap!

Voor een dakreparatie kunt u gebruikmaken van de diensten van De Dakmakers. Het is verstandig om het telefoonnummer alvast te noteren, want schade aan een dak komt altijd onverwacht. Het algemene nummer is 085 022 0680. U kunt ook appen naar nummer 06 19 61 03 27. De Dakmakers zijn specialist op het gebied van dakbeheer. Het Dakmakers-team heeft ervaring op en met alle soorten daken. Van daken met pannen tot leien daken. En van groene tot shingles daken. De mannen van De Dakmakers hebben altijd hun gereedschap en machines bij zich, zodat mankementen snel verholpen kunnen worden. Heeft u geen acute problemen, maar wilt u bijvoorbeeld een nieuw dak? Ook u kunt contact opnemen met De Dakmakers. Ze kunnen u helpen met het ontwerpen en kiezen van materialen. Klussen die De Dakmakers veelvuldig doen zijn onder andere: repareren van de schoorsteen, isolatiewerkzaamheden, het plaatsen van een nieuwe dakgoot en/of dakvenster. De Dakmakers werken snel en tegen een aantrekkelijk tarief.

Vakkundige en betrouwbare dakservice

Voor professionele dakservice moet u bij De Dakmakers zijn. Dit bedrijf staat bekend als vakkundig en betrouwbaar. De Dakmakers hebben de juiste diploma’s op zak en staan 24/7 voor u klaar. Het kantoor zit in Alpen aan de Rijn. Vandaar uit wordt in de wijde omgeving gewerkt. Overweegt u een nieuw dak. Dit zijn een paar mogelijkheden: duurzaam kunststof, groen en bitumineus. Milieubewustzijn hebben De Dakmakers hoog in het vaandel. Om te voorkomen dat er op uw dak grote beschadigingen ontstaan, is een jaarlijkse controle aan te bevelen. De Dakmakers zullen het dak grondig inspecteren en kleine oneffenheden direct aanpakken. Is er achterstallig onderhoud, dan wordt dat hersteld. Op de website van De Dakmakers staat een contactformulier. U kunt daar uw vraag stellen. Het antwoord volgt zo snel mogelijk. Nog een leuke tip tot slot: klik eens op ‘blog’, dan krijgt u allerlei interessante artikelen te zien. Die gaan bijvoorbeeld over zonnepanelen, het isoleren van een dak en veiligheidsvoorschriften.

https://www.dakmakers.nl/

Dakmakers maken uw dak in orde!

Voor dak werkzaamheden en dak advies kunt u terecht bij Dakmakers. Deze firma is gespecialiseerd in het plaatsen van dakconstructies. Maar wat is een dakconstructie nu precies? U kunt er het volgende onder verstaan: het geheel van balken, spanten, platen en liggers dat stevig genoeg is om weerstand te bieden tegen de meest uiteenlopende weersomstandigheden: harde wind, storm, regen, sneeuw, warme en koude temperaturen. In de meeste gevallen is hout het basismateriaal. Gewapend beton, voorgespannen beton of staal worden ook gebruikt. Dak bekleding of dakbedekking is de beschermende laag boven op de constructie. Er zijn dekkingen van dakpannen, stro, riet, zink, koper, lood, leisteen, bitumen, teer, asfaltproducten, kunststof en glas. Belangrijke eigenschappen van een goed dak zijn onder meer:

-weerbestendig;

-isolerend;

-bestand tegen vocht dat vanuit onderliggende ruimtes opstijgt;

-bestand tegen extreem geluid dat van buiten komt;

-brandgevaarlijkheid beperkend.

Onderhoud van het dak

Hoe goed de staat ook is dakonderhoud op regelmatige basis is altijd aan te bevelen. Of u dak nu nieuw of oud is, groot of klein, klassiek of modern. Kleine schadeplekjes kunnen snel ontstaat. Als die onzichtbaar zijn, kan het probleem zich verergeren. Onderhoudswerkzaamheden waar Dakmakers veelvuldig voor worden ingeschakeld zijn: het vervangen van kapotte dakpannen, nokvorsten vastzetten, stormschade repareren, dakgoten vervangen, een dak isoleren, schoorstenen plaatsen, dak lekkages verhelpen. De laatste jaren is er steeds meer vraag naar zonnepanelen. Eigenaren van woningen hechten namelijk belang aan duurzaamheid. Een dak met zonnepanelen draagt daar absoluut aan bij. Een andere naam voor een zonnepaneel is fotovoltaïsch paneel (PV-paneel). Zo’n paneel zet zonne-energie om in elektriciteit. De zonne-energie die zo ontstaat is duurzame energie. Globaal gesproken zijn dit de gebieden waar gebruik wordt gemaakt van zonne-energie:

-autonoom gebruik, ook wel ‘off-grid’ genoemd;

-netwerken van zonne-energie;

-de ruimtevaart;

-directe toepassing.

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden van zonnepanelen op uw dak en ook als u andere vragen heeft, kunt u contact opnemen met Dakmakers. U kunt bellen (085-0220680) en mailen (info @ dakmakers.nl).

https://www.dakmakers.nl

Alles wat je moet weten over dakrenovatie

 Vaak komt het ongelegen wanneer je merkt dat je dakbedekking verouderd is. Bij een eventuele slijtage moet je zo snel mogelijk de dakrenovatieklus laten uitvoeren, omdat het dak een zeer kwetsbaar deel is van je huis. Wanneer de dakbedekking versleten is en daar wordt niets aan gedaan, kan de dakconstructie worden aangetast. Wanneer de constructie van het dak ook moet worden aangepakt, kunnen de kosten vaak snel oplopen. Voor het alleen vervangen van de dakbedekking zijn de kosten nog te overzien. Wanneer je een enkele m2 van je dak laat vervangen zal de prijs per m2 hoger zijn dan wanneer je het hele dak laat renoveren. 

Offertes 

Omdat de constructie van ieder dak anders is, kunnen de kosten van een dakrenovatie zeer verschillend zijn. Vraag bij meerdere dakdekkersbedrijven een vrijblijvende offerte aan. Wanneer je de offertes hebt ontvangen, kun je de prijsverschillen vergelijken. De prijzen kunnen tussen de verschillende dakdekkersbedrijven wel 40% verschillen. Kies voor een dakdekkersbedrijf met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Een dakrenovatie 

Wanneer je kleine problemen op het dak ziet, zoals gescheurde of verschoven dakpannen, dan kun je dat probleem zelf wel aanpakken. Wanneer je echter een lekkage op je plat dak hebt, is dat, wanneer je precies de plaats kunt bepalen waar er een scheur in de dakbedekking is, zelf te repareren.

Vaak zie je bij een plat dak niet waar de lekkage vandaan komt. Dan is het verstandig om er een geheel nieuwe dakbedekking op te laten leggen. Je moet daar nooit zelf aan beginnen. Laat ook hier voorafgaande aan de werkzaamheden enkele offertes maken. Wanneer je het dak laat repareren door een officieel dakdekkersbedrijf dan heb je garantie. Mocht er na een korte periode alsnog een lekkage optreden, zal het dakdekkersbedrijf dat kosteloos repareren.  Als een dakdekkersbedrijf bij je langs komt om het geheel te bekijken dan zal hij je misschien aanraden tot een algehele dakrenovatie. Vaak is dat de gehele dakbedekking. Ondanks dat daarvan de kosten vaak hoog zijn, kun je het beste deze raad opvolgen. Wanneer je een klein deel van het dak laat renoveren dan zal hij hoogstwaarschijnlijk het volgende jaar weer terug moeten komen voor een ander deel. Zo lopen de kosten verder op dan je lief is.  Wanneer je bij een hellend dak te lang wacht om de dakbedekking te laten vernieuwen kan het dakbeschot en de balken worden aangetast. Wanneer er daarna een geheel nieuw dak moet worden gelegd, zijn de kosten veel hoger dan wanneer alleen de dakbedekking moet worden vervangen. Eerst moeten er nieuwe balken en dakbeschot worden geplaatst en vervolgens de nieuwe dakbedekking.

Wanneer je niet weet wat je met je dak moet doen is het verstandig eerst en dakdekkersbedrijf uit te nodigen om je dak te bekijken. Hij kan vervolgens een prijsvoorstel doen voor de werkzaamheden die moeten plaatsvinden. Wacht nooit te lang wanneer je denkt dat er wat met je dak aan de hand is.

 

https://www.dakdekker-amsterdam.nu/

Camee bvba: dé specialist in platte en lichthellende daken

Een dak gaat niet eeuwig mee en na een aantal jaren kunnen zowel platte als hellende daken beginnen lekken. Is ook uw dak aan herstelling toe, dan kunt u dit klusje toevertrouwen aan Camee bvba, de specialisten in dakbedekking voor platte en lichthellende daken.

Renoveren, isoleren of herstellen van uw dak? Eén telefoontje naar Camee bvba en ze staan voor u klaar. 40 jaar ervaring is een garantie op kwaliteit en vraag dus gerust naar de talrijke referenties. Jaarlijks worden er heel wat dakwerken en dakherstellingen uitgevoerd.

 

Icopal dakbedekking voor platte daken en hellende daken

Omdat enkel het beste materiaal de nodige garanties kan bieden, werkt Camee met producten van Icopal dakbedekking. Platte daken zien best wel af en slijten makkelijker. De producten van Icopal hebben een sterke rek- en krimpfunctie en zijn UV-bestendig. Bovendien investeert Icopal in duurzame ontwikkelingen waardoor elke m² dakoppervlak extra functies kunnen krijgen.

 

De nood aan meer lichtinval met lichtkoepels & velux ramen

Het hoeven natuurlijk niet altijd herstellingen te zijn aan platte of hellende daken. Ook de nood aan meer lichtinval kan een reden zijn om dakwerken te laten uitvoeren. Zo kunnen de vaklui van Camee bvba ook lichtkoepels plaatsen of velux ramen installeren. Kleine ingrepen met een groot resultaat. Alles wordt netjes en waterdicht geïnstalleerd, zodat u straks optimaal kunt genieten van meer licht in de woning.

 

Gratis offerte voor platte en hellende daken

Vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvend een offerte aan voor uw dakbedekking voor een lichthellende of plat dak. U gaat versteld staan van de snelheid en de service van Camee bvba.w

https://www.camee.be/nl/totaalconcepten/dakwerken/roofings-platte-en-lichthellende-daken/

Het ontmossen van daken

Het ontmossen van daken

Het belang van het ontmossen van daken is niet te onderschatten. Hiermee kunnen namelijk problemen als waterinfiltratie en aantasting van de deklaag van uw dak worden voorkomen. Gelukkig kan u hiervoor op bedrijven als De Ontmosser rekenen om u te helpen bij deze klus. Zij gaan zorgvuldig en professioneel te werk bij het reinigen en ontmossen van uw dak waardoor uw dak voor een lange tijd mee kan en u geen bijkomende renovaties hoeft uit te voeren.

Hoe wordt een dak ontmost?

Mos, geen enkel dak ontsnapt eraan: of uw dak nu bestaat uit dakpannen, golfplaten of andere materialen. Niet alleen op dakpannen maar ook komt mos veelvuldig voor op leien daken. Het proces blijft wel hetzelfde. Allereerst voert een ontmossingbedrijf een nazicht uit en wordt het dak gereinigd. Daarna wordt er een anti-mosproduct aangebracht en gaat het team over tot het reinigen van ramen, muren, het terras, enzovoort. Het ontmossen van daken kan namelijk een redelijk vuil werk zijn, maar een expert laat geen vuilresten achter. Ten slotte worden ook de dakgoten geledigd zodat er zeker geen opstoppingen plaats kunnen vinden.

Hoeveel kost het ontmossen van een dak?

De prijs om een dak te ontmossen is afhankelijk van veel verschillende factoren. Veel mensen denken dat de grootte van hun dak het enige element is dat meespeelt in de prijsvorming, maar dat is zeker niet het geval. De toegankelijkheid, vervuilingsgraad en het gebruik van een hoogwerker zijn echter wel belangrijke componenten die meespelen bij het vormen van een eerlijke prijs voor het ontmossen van uw dak. Via offerte formulieren zoals op de website van De Ontmosser kan u snel en makkelijk een nauwkeurige offerte laten bezorgen.

https://de-ontmosser.be

Daken

Een huis zonder dak is als een kip zonder kop. Het huis is natuurlijk pas echt af als er een goed dak op zit, niet alleen voor het oog, maar toch vooral omdat een dak jou en de inhoud van jouw huis beschermt tegen vocht, sneeuw en wind. Een water afvoerende functie is zeer belangrijk bij een dak, daarom zijn de meeste daken ook schuin, heeft een huis een plat dak? Dan is deze vaak voorzien van een goede afvoerpijp of soms zelfs meerdere afvoerpijpen. Als het water na een regenbui niet weg kan ontstaat er schimmel die het dak kan aantasten of verzamelt er zoveel water op het dak dat het kan instorten. Iedereen weet dat warme lucht omhoog stijgt, een dak houd dus de warmte vast in huis. Het is vanwege die warmte erg belangrijk dat een dak voldoende isoleert zodat stookkosten beperkt kunnen worden.

Een rietendak is niet alleeen visueel erg mooi. Het dak bedekt met stro of riet wordt al eeuwen lang gebruikt om huizen te bedekken. Een tijdje is het minder populair geweest vanwege het bradrisico wat de rieten dak bedekking met zich mee brengt. Toch zijn er tegenwoordig verschillende manieren om een rietendak brandveiliger te maken:

  • met de gesloten onderconstructie (schroefdak)
  • het toepassen van een brandvertragend middel
  • het toepassen van een brand detectie systeem
  • het aanbrengen van een bliksembeveiliging
  • het aanbrengen van een vonkenvanger
  • het aanbrengen van brandwerend doek bij traditioneel dak

Nog even een rijtje met feitjes: Riet weegt circa 130 kilogram per kubieke meter, zodat een rietendak van 30 cm dikte ongeveer 39 kg per m² weegt. Hierdoor is het veel lichter dan dakpannen, en vormt het minder een belasting voor de dakconstructie. De warmtegeleidingscoëfficiënt is 0,20 W/mK. Door deze lage waarde is riet een goede warmte-isolator. Het houdt in de winter warmte goed vast, en in de zomer houdt het warmte juist buiten. De daken hoeft u niet zelf te bedekken, een rietdekkersbedrijf zorgt er voor dat alles veilig en professioneel wordt uitgevoerd.

http://www.rietwerk.nl/

Isolatie in huis, welke soorten zijn er?

Er wordt met de bouw of verbouwing van een woning meer en meer rekening gehouden met isolatie. Er zijn diverse soorten isolatie en welke het meest geschikt is, hangt mede af van wanneer de woning gebouwd is. Woningen die gebouwd zijn voor 1976 zijn vaak vrijwel niet geïsoleerd. Woningen gebouwd tussen 1976 en 1982 zijn vaak maar voor een gedeelte geïsoleerd en woningen die daarna zijn gebouwd zijn vrijwel allemaal voorzien van goede basis isolatie. In dit artikel zullen we de verschillende soorten isolatie bespreken.

 

Soorten isolatie

 

Gevelisolatie

Als we spreken over gevelisolatie dan hebben we het over isolatie van de buiten- of binnenzijde van de gevel, ook kan er spouwmuurisolatie worden toegepast. Uiteraard is spouwmuurisolatie alleen van toepassing wanneer uw woning over een spouwmuur beschikt. Spouwmuurisolatie is erg populair, dit komt omdat deze manier van isoleren niet veel tijd in beslag neemt en daarnaast ook relatief gezien voordelig is.

 

Dakisolatie

De warmte in huis gaat voornamelijk verloren via het dak, dit komt omdat warme lucht opstijgt. Bij dakisolatie kunt u in geval van een schuin dak kiezen voor isolatie aan de binnen of aan de buitenzijde van het dak. Een plat dak kan op diverse manieren geïsoleerd worden, door bijvoorbeeld dakbedekking met een isolerende functie. Verder kan er ook worden gekozen voor het isoleren van de zoldervloer wanneer de zolder zelf niet als leefruimte gebruikt wordt. U verwarmd zo de zolder niet onnodig en kunt dus extra besparen op stookkosten.

 

Vloerisolatie

Door middel van vloerisolatie bent u in staat om flink op energiekosten te besparen. Daarnaast zorgt vloerisolatie ook voor meer comfort in huis omdat de vloer veel minder koud zal aanvoelen. Het isolerende materiaal kan aan de onderzijde van de vloer worden aangebracht wanneer uw woning over een kruipruimte beschikt, dit is tevens ook de meest optimale vloerisolatie. Wanneer u niet over een kruipruimte beschikt kan er bovenvloers worden geïsoleerd. Er wordt in zo’n geval dan een isolerende dekvloer of ondertapijt gelegd.

 

Isolatie kruipruimte

Het isoleren van de kruipruimte onder uw huis kan verstandig zijn wanneer u last heeft van vocht of schimmel in huis. De mate van vochtigheid en ook de grootte van de kruipruimte spelen mee in de manier waarop de ruimte het beste geïsoleerd kan worden. Naast dat u op deze manier de warmte beter in huis houdt en het vocht beter buiten uw huis houdt, zorgt kruipruimte isolatie er ook voor dat de constructie van uw woning niet (verder) aangetast wordt.

 

Glas isolatie

Glas isolatie bestaat uit meerdere lagen glas met daartussenin een afgesloten ruimte, gevuld met lucht of gas. U kunt aanzienlijk besparen op stookkosten wanneer u isolatieglas laat plaatsen in huis. Glasisolatie werkt daarnaast ook geluidsisolerend en zorgt ervoor dat het minder tocht in huis.

 

Isolatie en vochtproblemen

Veel mensen denken dat door het huis te isoleren er problemen met vocht kunnen ontstaan. Maar problemen met vocht in huis ontstaan niet doordat er goed geïsoleerd wordt, maar doordat er slecht geventileerd wordt. Zorg dus voor goede ventilatie mogelijkheden in huis, zodat u zonder problemen kunt besparen op energiekosten.

http://www.vinddakisolatie.be/dakisolatie/

© 2021 Formida

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑