Formida

De laatste trends vold je via Formida

Categorie: Bouwen en verbouwen (page 1 of 2)

Een grote droom van elke man

En dan hebben we het natuurlijk over een grote houten schuur. Elke jongen, elke man, wil later wanneer hij zijn eigen woning heeft ook een mooie grote houten schuur in de achtertuin hebben staan. Het is een stukje status, maar hij is er vooral heel trots op. Zijn speelgoed, zijn auto dus of zijn motor, kan hier binnen staan. Want het zou toch zonde zijn dat met slecht weer de auto niet naar binnen kan. Maar in een houten schuur kan niet alleen zijn auto of motor staan, maar natuurlijk ook het vele gereedschap waar hij al jaren over beschikt. Een paar mooie kasten in de schuur waar hij zijn moertjes en schroefjes kan sorteren en paar schragen aan de muur zodat er van alles en nog wat opgehangen kan worden. Veel mannen willen graag een mancave, maar sommige mannen willen gewoon een ontzettend mooie houten schuur.

Een houten schuur voor elke man

Een houten schuur klinkt vrij simpel, een schuur van hout. Maar er zijn zoveel opties dat geen enkele houten schuur hetzelfde zal zijn. Je kunt voor bijna elke kleur kiezen, maar ook uit verschillende materialen. Je wilt als man zijnde natuurlijk wel een schuur hebben die uniek is en niet zo’n eentje die de buurman kan nabouwen. Een houten schuur kun je helemaal naar jouw wensen laten maken, misschien wil je zelf een gedeelte open hebben. Dit dient dan als een soort carport, je kunt er dus een auto of fietsen onder zetten. Maar ook de containers bijvoorbeeld. Ook kun je kiezen voor verschillende soorten bindwerk. Het is maar net waar jij naar opzoek bent en wat jij het mooiste vindt. Ben je opzoek naar een kleine houten schuur of juist een wat grotere? Je vindt je houten schuur zeker altijd!Wat is spuitlijm?

Lijmen is een veelgebruikte methode in de bouw. Het wordt gebruikt voor kleine voorwerpen, maar kan ook voor grote oppervlaktes gebruikt worden. Een oplossing voor dit laatste is het gebruik van spuitlijm. Om spuitlijm te gebruiken in de bouw kan er gebruik gemaakt worden van onder andere een 22 liter drukvat. Zo kan de lijm gemakkelijk worden aangebracht op grote oppervlaktes en zal er weinig verspilling zijn. In dit blogartikel zullen we je iets meer vertellen over wat spuitlijm is en de voordelen ervan.

 

Spuitlijm is een bepaalde soort lijm die niet met de hand aangebracht wordt, maar, zoals de naam al zegt, via een spuit. De lijm komt uit een groot vat wat kan bestaan uit 22 liter. De lijm die in dit vat aanwezig is, verschilt per opdracht en materiaal. Zo kan er per materiaal dat gelijmd moet worden uit verschillende lijmen gekozen worden. Hierdoor weet je zeker dat de lijm goed blijft plakken!

 

Voordelen van spuitlijm voor de bouw

 

Het grootste voordeel wat spuitlijm met zich mee brengt, is dat het gemakkelijk te gebruiken is voor grote oppervlaktes. Zo hoef je niet iedere plaat met de hand te lijmen, maar kan dit gemakkelijk bespoten worden. Dit zal niet alleen sneller gaan, maar zal er tevens voor zorgen dat er minder verspilt wordt en dat er geen kwasten of dergelijke aan te pas komen. Daarnaast zorgt het vat waarin de lijm zich bevindt ervoor dat het niet hard wordt of om kan vallen waardoor het zal gaan lekken. Tenslotte zorgt het vat ervoor dat er een laag percentage aan oplosmiddel in de lijm zit en er een hoog percentage vaste stoffen aanwezig zijn. Dit zorgt er tenslotte voor dat de houdbaarheid van spuitlijm erg lang is. Hierdoor hoef je niet meteen alle lijm te gebruiken voor één project!

 

http://www.spuitlijmconcurrent.nl/

UItvoeren van een bouwkundige keuring in Den Haag

Ga jij binnenkort een nieuw huis of pand kopen en wil jij graag een bouwkundige keuring in Den Haag of omgeving laten uitvoeren? Dan ben jij bij ons bedrijf aan het juiste adres. Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Den Haag is één ding, maar het vinden van een bedrijf dat met een eerlijk resultaat komt is het volgende. We zien tegenwoordig steeds meer bedrijven die ook bouwkundige keuringen doen in Den Haag, maar die samenspannen met verzekeraars. Het probleem hiervan is dat ze vervolgens de gemaakte schade gaan bagatelliseren, waardoor de mensen die uiteindelijk het bouwkundige rapport opvragen in Den Haag veel minder schadevergoeding krijgen dan waar ze uiteindelijk recht op hebben. Als je op zoekt bent naar een bedrijf die eerlijke, transparante bouwkundige keuringen doet in Den Haag en omgeving, dan ben je hiervoor bij ons aan het juiste adres. Er zijn verschillende redenen waarom je een bouwkundige keuring in Den Haag zou willen laten uitvoeren en wij zetten er een aantal voor je op een rijtje, zodat je hier in de toekomst wellicht rekening mee kunt houden. Als eerste is het belangrijk om een bouwkundige keuring te doen op het moment dat je een nieuw huis gaat kopen. Als je een huis gaat kopen dat reeds al gebouwd en bewoond is, is het juist belangrijk om een bouwkundige keuring te doen in Den Haag, zodat je ook weet wat je te wachten staan. Heeft het huis bepaalde gebreken? Dan kun je de huidige bewoners nog in staat stellen om dit probleem op te lossen, zodat je hier straks zelf niet veel geld aan uit hoeft te geven. Maar dit geldt natuurlijk ook voor een nieuwbouw huis. Je verwacht misschien dat een nieuwbouwhuis altijd helemaal op en top in orde is, maar niets is echter minder waar. Overal worden fouten gemaakt en dit gebeurd dus ook bij huizen die nieuw gebouwd worden.Contactlijm schoon, zuinig en snel

Contactlijm is lijm die je met behulp van een verstuivingspatroon heel gelijkmatig over het te lijmen oppervlak kan verdelen. Deze lijm is uitermate geschikt om te gebruiken voor grote oppervlakken. Bovendien kun je spuitlijm op allerlei ondergronden en materialen met een glad tot ruw oppervlak gebruiken. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Tapijt, papier, vilt, isolatieplaten, hout, leder en kunststof. 

Contactlijm is heel geschikt om lichte tot en met middelzware materialen mee te lijmen. Bovendien is spuitlijm zuinig in gebruik en kun je met de lijm heel schoon en snel werken. De lijm droogt heel snel en kan goed tegen hoge maar ook lage temperaturen. Ideaal om heel veilig en snel grote oppervlakken zoals bijvoorbeeld tapijt vast te lijmen. Door het fijne verstuivingspatroon hoef je niet bang te zijn dat er teveel spuitlijm op een plaats terecht komt. Het is heel gemakkelijk om de spuitlijm zo gelijkmatig mogelijk te verdelen over het te lijmen oppervlak. Zonder dat er resten lijm aan je handen blijven plakken. Spuitlijm of lijmspray wordt ook gebruikt om bepaalde soorten dakbedekking te verlijmen. Spuitlijm zorgt voor een sterke verbinding. 

Contactlijm en alles wat je lijmt zit muurvast 

Contactlijm is niet alleen heel handig in de bouw of bij het klussen in huis, Ook hobbyisten gebruiken regelmatig spuitlijm. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het lijmen van hout (modelbouw) maar ook bij het knutselen met papier, karton of vilt (scrapbooking of kaarten maken). Spuitlijm is eigenlijk een hele universele lijm. Je kan de lijm voor allerlei materialen gebruiken. Je moet er wel opletten dat alles wat je met spuitlijm wil gaan lijmen daarna ook direct na het drogen echt muurvast zit.

https://www.meiboom.eu/contactlijm

Hoe herken je een goede loodgieter

Je hebt een loodgieter nodig, maar per regio zijn er talloze loodgieters waar je uit kan kiezen. Maar hoe herken je een goede loodgieter? Dat wordt in deze blog besproken. Zoek jij een goede loodgieter? Lees dan vooral door.

Erkend loodgietersbedrijf

Bijna niemand die een loodgieter zoekt kijkt of de loodgieter wel erkend is. En geeft de klus zo weg aan een niet erkend loodgietersbedrijf. Veel mensen staan er niet eens bij stil of de loodgieter erkend is. Een erkende loodgieter wordt gekeurd op de verrichte werkzaamheden, omgang met materialen, gereedschappen en op overige producten. Zoals u leest is een erkend loodgietersbedrijf sterker in gereedschappen en materialen tevens is een erkend loodgietersbedrijf sterker in het uitvoeren in het verhelpen van uw probleem.

Een loodgieter heeft een opleiding gevolgd

Een goede loodgieter heeft verstand over het beroep, en heeft zich niet tot loodgieter benoemd zonder opleiding. Wat veel gebeurt is dat een loodgieter zich aanmeldt bij het KvK als loodgietersbedrijf maar dan heeft hij enkel zijn eigen ervaring. Een niet erkend loodgietersbedrijf zal over het algemeen minder secuur aan het werk gaan, dan een erkend loodgietersbedrijf.

24/7 bereikbaar

Een goed loodgietersbedrijf is 24/7 bereikbaar voor elke loodgietersklus. Dat is erg fijn mocht u een verstopping of een lekkage ondervinden na de normale sluitingstijd.

Reviews

Ervaringen van andere mensen geeft u een beeld van de specialiteiten van de desbetreffende loodgieter. Doormiddel van Google Reviews kunnen andere mensen hun ervaringen delen over het bedrijf, zodat u een inzicht krijgt over het loodgietersbedrijf. Heeft u een goed gevoel bij dit bedrijf en is het een erkend loodgietersbedrijf? Dan heeft u een goede gevonden.

Gaat pas weg wanneer de klus geklaard is

Een goede loodgieter gaat pas weg wanneer de klus geklaard is en laat u niet zitten met uw probleem! Een goede loodgieter laat u ook het gemaakte werk zien en laat ook zien wat de reden was waardoor de verstopping is veroorzaakt.

Een goede loodgieter werkt veilig

Als een loodgieter in contact komt met water en elektriciteit is dit voor u en de loodgieter geen veilige situatie. Erg belangrijk is dat de loodgieter de situatie goed kan inschatten en een veilige omgeving creëert.

Een goede loodgieter is sociaal

Een goede loodgieter is niet vies van een praatje maken. Een loodgieter moet goed advies kunnen geven over welke cv-ketel het beste bij u past of waarom hij langer nodig heeft dan afgesproken. Een goed gesprek kunnen voeren geeft duidelijkheid voor beide partijen over de gemaakte afspraken.

 

http://loodgietersbedrijf-amsterdam.nu

Tips van Stukadoor Breukelen Weijburg

Tips van Stukadoor Breukelen Weijburg

Nadat het stucwerk is aangebracht is het nog geruime tijd ‘nat’. Ga hier voorzichtig mee om omdat het nu nog gevoelig is voor schade. Zeker wanneer het plafond of de wand nog verder moet worden afgewerkt is het aan te raden om hier niet te vroeg verder te gaan. De vraag is nu natuurlijk hoeveel tijd het stucwerk nodig heeft om te drogen? De droogtijd van het stucwerk hangt af van een aantal factoren. Stukadoor Breukelen Weijburg vertelt u deze factoren.

De dikte van het stucwerk

Ieder type stucwerk heeft een bijzondere samenstelling. Deze is afgestemd voor op de oppervlakte waarop het wordt aangebracht. Het ene stucwerk bevat namelijk meer vocht dan het ander. Om die reden heeft het een langere tijd nodig om op te drogen.  

De luchtvochtigheid

Warme lucht bevat meer vocht dan koude lucht. Om die reden is dat gunstiger voor de droogtijd van stucwerk. Zorg wel dat er voldoende geventileerd wordt, zo kan de lucht god verversen zodat er genoeg bocht opgenomen wordt.

Ventilatie

Zorg dat de lucht genoeg wordt ververst. Op een gegeven moment is de lucht verzadigd met vocht en dan neemt het stucwerk niets meer op.

Deze factoren moeten zo ideaal mogelijk zijn om het droogproces zo kort mogelijk te houden. Aan de dikte van het stucwerk kan je zelf weinig doen. Sommige muren hebben nou eenmaal een dikkere laag stuc nodig om de oneffenheden weg te werken dan andere muren. Alleen met de andere 3 factoren kan het droogproces verkorten.

Om vooraf in te kunnen schatten hoe lang het gaat duren is er een vuistregel ontwikkeld. Op basis van de dikte kan er een indicatie worden afgegeven. De vuistregel is als volgt: ‘Per mm stucwerk moet 1 dag droogtijd gerekend worden’. Om ook daadwerkelijk te controleren of het droog is kan er gekeken worden naar de kleur. Het plafond of de muur moet een egale kleur hebben. Dit betekend dat er geen natte plekken meer zijn.

Hoelang wachten tot schilderen of behangen?

Geduld is een schone zaak. Er moet niet te snel gehandeld worden met behangen en schilderen. De bovenstaande vuistregel kan gebruikt worden maar neem niet te veel risico. Soms is het nodig om toch nog wat langer te wachten dan je vooraf had gehoopt. Wanneer te vroeg met schilderen of behangen wordt begonnen schilderwerk of behang wordt aangebracht kan dit ten kosten gaan van de kwaliteit. Niet alleen zal het er minder fraai van worden ook is er een verhoogde kans op schimmel.

 

https://weijburgafbouw.nl/stukadoor-breukelen/

Bouwkundige Rotterdam, het is een formida.

Als u geïnteresseerd bent in het toevoegen van uw woning of het uitbreiden van uw huidige woonruimte, kan een bouwplan van een bouwkundige u helpen. Zorg ervoor dat voldoende natuurlijk licht het huis binnenkomt om het vrolijk en uitnodigend te maken. Als u bijvoorbeeld wilt weten hoe uw huis eruit ziet met hardhouten vloeren, wilt u de verschillen in soorten hout en vlekken vinden zonder monsters te hoeven kopen. Met op maat gemaakte plattegronden is het mogelijk om uw droomhuis helemaal opnieuw te creëren en het volledige project aan te passen aan uw vereisten.

Je huis is je droom en ze zullen ervoor zorgen dat ze je droom mooi en met liefde bouwen. Ga dus zorgvuldig door verschillende functies en kies degene die u in uw huis nodig hebt of altijd al hebt gewild. U kunt ervoor kiezen om een ​​huis te creëren voor uw familieleden of u kunt zelfs woonflats ontwikkelen als een investering, de beste keuze om dit te doen is met een bouwkundige keuring.

Hoe vraag je een bouwkundige keuring aan?

Je kunt naar de website gaan om een bouwkundige keuring aan te vragen, binnen een paar minuten kun je dit online aanvragen. Het enige wat je op hoeft te geven is het adres, woonplaats, telefoonnummer en je eigen naam.

Als u uw huis verbouwt en ontwerpt, heeft u veel keuzes in bouwmaterialen nodig. Of je nu een nieuw huis bouwt of je huidige huis gaat renoveren, we werken samen met jou om die speciale plek voor je dierbaren te ontwerpen. Nieuwbouwwoningen bieden u precies wat u zoekt in een duidelijk grotere budget.

Voorlopig is het een beetje zoals thuis. Globaal genomen worden groene huizen gemaakt om hun algemene effect op de omgeving te verminderen. Als u op zoek bent naar iemand om u te helpen bij het ontwerpen van uw volgende huis of kantoorgebouw, heeft een bouwkundige keuring in Rotterdam de mogelijkheid om het werk goed gedaan te vinden.

Architecten houden ervan om een ​​uitstekende site te vinden en een huis te ontwerpen dat het geweldige van het land en de omgeving weerspiegelt. Je werkt samen met de architect en werkt de hele tijd mee aan het huis van je dromen om het te ontwerpen en te bouwen. Het verdient de voorkeur om te spreken met de personen die de architect eerder hebben aangenomen.

Onze zeer ervaren bouwkundigen zijn toegewijd aan het nauwkeurig luisteren naar uw vereisten en het uitvinden van een werkbare oplossing en een snelle reactie. Het is erg belangrijk om een ​​doorgewinterde architect te selecteren met praktisch inzicht.

Nieuwbouw woning laten realiseren?

Het laten bouwen van een nieuwbouw woning heeft meerdere voordelen. Welke dat zijn kun je in de onderstaande tekst lezen. Het grootste voordeel van een nieuwbouw woning is dat jij je droomhuis kan laten bouwen. Je kan bijvoorbeeld zelf de grootte van ruimtes bepalen, de indeling van de woning en de plaatsing van muren. Ook het uiterlijk van de woning is volledig naar eigen smaak te maken. Je kan bijvoorbeeld voor een modern huis kiezen of juist voor een traditioneel huis. Dit betekent dat je ook kan kiezen voor een huis dat niet zo standaard is. Een nieuwbouw woning is daardoor ideaal als je een aparte smaak hebt of als je per se een bepaald huis wil laten bouwen. Een ander voordeel van een nieuwbouw woning is dat alles helemaal nieuw is. Je hebt dus geen last van gebreken zoals beschadigingen of defecte onderdelen. Zodra het huis gebouwd is en helemaal af is hoef je er de komende jaren niks meer aan te doen. Wil je meer weten over de voordelen van een nieuwbouw woning? Op onze website kun je alles vinden wat je moet weten over de voordelen van een nieuwbouw woning. Heb je vragen over een nieuwbouw woning? Neem dan contact met ons op zodat wij je vragen kunnen beantwoorden.

Hoe gaat het realiseren van een nieuwbouw woning in zijn werk?

Een nieuwbouw woning wordt in meerdere fasen gebouwd. Natuurlijk wordt er eerst begonnen met het maken van een plan. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk. Het eerste deel van de bouw is erg belangrijk voor beide partijen. Het bouwbedrijf wil precies weten welke wensen jij hebt zodat zij een ontwerp kunnen maken dat helemaal aan jouw wensen voldoet. Dit geeft hen de zekerheid dat jij tevreden zal zijn met het resultaat. Natuurlijk wil jij ook dat het plan vooraf tot in de puntjes wordt uitgedacht. Jij wil tenslotte dat de nieuwbouw woning, gerealiseerd door Galfes.be helemaal aan jouw eisen en wensen voldoet.

http://galfes.be/nieuwbouw-woning/

Werkschoenen van Grisport

Werkschoenen van grisport, dat zijn nog eens kwalitatief goede schoenen!

Als u veel werkt dan is het fijn om bij dat werk goede werkschoenen te dragen. U loopt waarschijnlijk veel en u wilt dit ongetwijfeld niet op uw eigen schoenen doen. Ten eerste zijn uw eigen schoenen hier natuurlijk niet voor gemaakt, u zult snel last van uw voeten krijgen wanneer u er zoveel op loopt. Daarnaast is het natuurlijk ook zonde van uw mooie schoenen, straks laat u er iets op vallen of gaan ze er op een andere manier minder mooi uitzien. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor goede werkschoenen van bijvoorbeeld grisport. Werkschoenen van grisport zijn namelijk kwalitatief heel erg goed. Ze zijn speciaal gemaakt om vele uren op te werken en dit zult u zeker ook gaan merken, het zijn echt schoenen van kwaliteit.

Waarom moet u kiezen voor werkschoenen van grisport?

Ten eerste is grisport een ervaren merk voor werkschoenen. Zij weten precies wat de werknemer nodig heeft en hier hebben ze ook zeker op ingespeeld. Daarnaast is het ook nog eens belangrijk voor uw eigen rug en benen. U wilt immers geen klachten krijgen en dit zal afnemen met goede schoenen.

https://www.pbmkampioen.nl/1055-werkschoenen

Een woning verhuren: Waar rekening mee te houden

Sparen op de bank levert vrijwel niets op. Zelfs lange termijn vastzetten van een geldbedrag via zoiets als depositosparen heeft een laag rentepercentage. Wie het goed aanpakt, kan een mooi resultaat verkrijgen met de verhuur van een appartement. Slimme verhuurders houden van een uitdaging en vinden juist een oplossingvraagstukken. Zij doen wat ze zelf kunnen zelf, en laten het gespecialiseerde werk over aan verhuurmakelaars.

 

Om rekening mee te houden

Bij de verhuurder hoort men in beginsel in de meeste gevallen dezelfde soort vragen. Enkele voorbeeld vraagstukken van verhuurders zijn:

 • Hoe controleer ik een (potentiële) huurder?
 • Hoe snel kan ik mijn woning verhuren?
 • Zijn mijn huurinkomsten belast?
 • Moet ik mijn woning voor bepaalde of onbepaalde tijd verhuren?
 • Hoe voorkom ik onzorgvuldige huurders?

Het beantwoorden van deze vragen kan deels door het doen van onderzoek. Maar vaker helpt het wanneer men uit ervaring kan spreken. Aangezien veel verhuurders hun huis voor het eerst gaan verhuren, lijkt het slim gebruik te maken van de ervaring van een verhuurmakelaar.

 

Waar kan de verhuurmakelaar mee helpen?

Een verhuurmakelaar kent op hoofdlijn 2 hoofdactiviteiten: het zoeken naar nieuwe huurders (en alles wat daar bij komt kijken) en het beheren van een woning en de huurders. Dit houdt in dat de verhuurmakelaar bijvoorbeeld een of meer van de volgende taken uitvoert:

 • Het screenen van een kandidaathuurder, met onder andere controle van kredietwaardigheiden legitimatiebewijs.
 • Huurcontract opstellen en laten ondertekenen.
 • Het opstellen van een presentatie van de woning en woonomgeving, gericht op de doelgroep.
 • Advies over aanpassingen voor betere verhuurbaarheid.
 • Vaststellen van uw verhuurdoel (korte of langetermijn verhuur) .
 • Onderhandeling met de potentiele huurder.
 • Reacties van geinteresseerde huurders inventariseren.
 • Sleuteloverdracht aan de huurder.

De makelaar beschikt over de laatste (juridische) inzichten. Welke type woningen is momenteel in trek? Wat is een optimale huurprijs? Met actuele huurcontracten worden risico’s van verhuur verkleind. Bovendien is de verhuurmakelaar een bron van ervaring. Hij of zij kent de gevaren van de verhuur van een huis. En kan helpen gevaren te omzeilen.

 

De verhuurmakelaar is voor de verhuurder of voor de huurder

Een goede verhuurmakelaar is er voor u. Ondanks dat het bij wet verboden is, zijn er bepaalde verhuurmakelaars die (linksom of rechtsom) een rekening voor hun activiteiten geven aan zowel de verhuurder, als bij de huurder. Dit is officieel verboden, aangezien diegene die de verhuurmakelaar betaalt, ervanuit zou moeten kunnen gaan dat deze zijn of haar belangen vertegenwoordigd. Wanneer de verhuurmakelaar zowel de verhuurder als de huurder als klant heeft, kan de verhuurmakelaar zich nooit maximaal inzetten voor beide – aangezien zij beiden een tegengesteld belang hebben. Bijvoorbeeld als het gaat om de hoogte van de huurprijs. In de meeste gevallen wordt de verhuurmakelaar ingeschakeld door de verhuurder – en zal dus zorgen voor een betrouwbare huurder voor zijn of haar woning. De huurder hoeft de verhuurmakelaar dan niet te betalen. In sommige gevallen wordt de verhuurmakelaar inschakelt door de huurder – bijvoorbeeld bij een zoekopdracht. De verhuurmakelaar wordt dan betaalt door de huurder. De verhuurder heeft dan als het goed is geen kosten aan deze verhuurmakelaar.

Welke inkomsten zijn reeel?

Een huis verhuren – wat levert het op? Om te bepalen wat een appartement verhuren u oplevert, dient u een indicatie te hebben van de (jaarlijkse) opbrengsten en kosten. Het verschil tussen beide is de winst. Om te bekijken of het een goede investering betreft, kunt u het vergelijken met andere rendementen die u zou kunnen behalen. U kunt de winst uit verhuur bijvoorbeeld vergelijken met wat u zou behalen wanneer u het vastgoed zou verkopen en dit geld op een spaarrekening zou plaatsen. 

Voor een goede afweging moet u ten eerste inzicht hebben in de (te verwachten) kosten van verhuur. Belangrijkste kosten zijn bijvoorbeeld onderhoudskosten, abonnementen (op bijvoorbeeld CV of wasmachines), gemeentelijke lasten en kosten die gemoeid zijn met het vinden van nieuwe huurders. Een kostenpost die dikwijls vergeten wordt, zijn de kosten van leegstand. Wanneer het woning een of twee maanden per jaar leegstaat, heeft een aanzienlijk ander rendement dan wanneer het continu verhuurd wordt. 

U dient een inschatting te maken van de te verwachten opbrengsten, ofwel: de huur die u maandelijks kunt innen. De hoogte van huur is afhankelijk van type appartement, locatie, staat van onderhoud, voorzieningen in de omgeving, afstand tot openbaar vervoer en uitvalswegen, afstand tot een (handel)centrum, etc. Kortom: alles waar veel huurders belang aan hechten. Let op dat u zichzelf niet rijk rekent met huurprijzen. Een te hoge huurprijs, kan leiden tot langere leegstand. Dikwijls is een wat lagere huurprijs te prefereren boven een hogere prijs maar met langere leegstand. 

Er bestaan diverse tools waarmee u eenvoudig uw rendement van verhuur kunt berekenen. Een uitgebreide Excel is bijvoorbeeld te downloaden op: een huis verhuren.

Huurprijzen blijven hoger worden

Een gunstige ontwikkeling voor verhuur: Volgens onderzoek van Pararius is de gemiddelde huurprijs van een appartement in de vrije sector midden 2016 met ruim 6% gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. De gemiddelde huurprijs komt daarmee uit op circa 13,50 euro per vierkante meter per maand. Volgens Pararius is vooral de laatste twee jaar de huur in de Randstad hard toegenomen. Een huis huren in Amsterdam is nog steeds heel veel duurder dan bijvoorbeeld in een plaats als Tilburg.

Verder: Airbnb stimuleert verhuur

Met name huizen in de Randstad zien hun verhuurbaarheid de laatste jaren sterk toenemen door verhuur aan toeristen via Airbnb. De marktvraag naar appartementen neemt toe, terwijl het aanbod kleiner is. De vraag is wel wat slimmer is: verhuur via Airbnb of reguliere verhuur? Via Airbnbverhuur zijn vaak hoge prijzen te realiseren. Met name wanneer het een woning betreft in een centrum van een van de grote plaatsen in de Randstad. In het hoogseizoen is hierdoor een zeer aantrekkelijke bron van inkomsten te realiseren. Alleen in het laagseizoen is de vraag veel kleiner – en ontstaat mogelijk een periode leegstand. Dit kan het resultaat flink beperken. Bovendien vergen de vele verwisselingen van huurders veel meer inspanning dan zo nu en dan een nieuwe huurder zoeken voor langere tijd. Verder zijn toeristische huurders niet voor iedereen ideaal voor uw woning en/of de omgeving. Zij hebben beperkt belang bij een wat langere termijn goede band met verhuurder en/of buurtgenoten, houden daardoor beperkter rekening met appartement en omgeving – en zijn daardoor in veel gevallen niet de meest wenselijke huurders. Overweegvoor uw eigen woning of u kiest voor Airbnb huurders of voor reguliere verhuur. Maar zelfs als u zelf niet besluit via Airbnb te verhuren, heeft de Airbnb trend wel een positief effect op verhuur in het algemeen.

Verhuur van een appartement ook voor u de moeite waarde?

Is een huis verhuren wat voor mij? Dat hangt van een aantal zaken af. Heeft u een bepaald vermogen dat u wenst te investeren in een huis? Hebt u een woning dat gewild is door huurders? En kunt u zakelijk omgaan met eventuele huurders? Dan is een appartement verhuren een aantrekkelijke optie om resultaat te verkrijgen met uw (spaar)geld. Neem contact op met een verhuurmakelaar om uw ideeen voor te leggen; in de meeste gevallen voorziet de verhuurmakelaar u vrijblijvend van adviezen over de verhuur van uw appartement.

https://www.verhuurmakelaar.info/
« Oudere berichten

© 2019 Formida

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑