Bij nieuwbouwprojecten en renovaties rondom het huis wordt steeds vaker gebruik gemaakt van duurzame materialen. Zo is er een metaal wat vaak terugkomt in de bouw vanwege een lange levensduur, maar ook omdat het zeer sterk en toch licht van gewicht is. We hebben het hier over aluminium. ‘IJzersterk’, maar toch drie keer zo licht als staal en uitstekend bestand tegen alle weersinvloeden. Deze eigenschappen maken aluminium uitermate geschikt voor verschillende toepassingen op daken en gevels zoals waterslagen. Wat zijn dat, waterslagen? Waarom zijn ze belangrijk? En, waarom is aluminium hiervoor het ideale materiaal?

Bescherm uw gevel met aluminium waterslagen!
Zoals gezegd is aluminium in verhouding tot zijn gewicht dus zeer sterk en uitstekend, én langdurig, bestand tegen alle invloeden van ons klimaat. Aluminium is water-, wind- en luchtdicht omdat het voorzien is van een dun laagje oxidatie. Hierdoor sluit het metaal zich af voor zuurstof en is het dus roestvrij. Bovendien is het brandveilig, recyclebaar en ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk. Geen wonder dus dat zowel architecten als uitvoerders meer en meer kiezen voor de voordelen van aluminium waterslagen. Dit zijn onmisbare gevelonderdelen die voorkomen dat regenwater vanaf het kozijn direct op een onderliggende gevel loopt, wat enorm belangrijk is om waterschade tegen te gaan!

Waarom is water wegvoeren van uw gevel zo belangrijk?
Wanneer er neerslag (waar we in Nederland nogal eens mee te maken hebben) gedurende langere tijd direct langs uw gevel afloopt, kan dit vervelende gevolgen hebben. Naast vieze plekken en kleurverschil aan uw gevel, kan er vocht en dus schimmelvorming ontstaan. Schimmel zorgt niet alleen voor een vies aanzicht en muffe lucht, maar kan ook schadelijk voor uw gezondheid zijn. De klachten zijn vooral het ergst voor mensen met astma of andere luchtwegproblemen, of met een verzwakt immuunsysteem. Ook kleine kinderen zijn hiervoor gevoeliger. Kortom, gevelonderhoud is belangrijk en met aluminium waterslagen bent u verzekerd van langdurige bescherming die ook nog eens voor een mooi aanzicht zorgen!

Aluminium is niet alleen praktisch, maar ook esthetisch!
Het laten aflopen van regenwater via uw kozijnen kan met aluminium waterslagen niet alleen op een praktische manier, het metaal is ook geschikt om te laten coaten. Aluminium kan zo’n beetje in elke (RAL) kleur gespoten (gecoat) worden, waardoor het ook door bedrijven een veel gekozen product is. Ondernemers laten hun waterslagen bijvoorbeeld coaten in de bedrijfskleuren voor een opvallende en mooi afgewerkte gevel van het bedrijfspand. Ook een aluminium balkonhek of ander hekwerken zijn om al deze redenen populaire producten. Denkt u aan nieuwbouw, of plannen voor renovatie? Denk dan zeker ook aan de voordelen van het gebruik van aluminium!