Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het ondersteunen en adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. U verkrijgt prive begeleiding  waarbij de loopbaanbegeleiders gesprekspartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, gepassioneerdheid, capaciteiten , motivatie en plaats op de arbeidsmarkt. Welke voetstappen moet ik zetten om de kloppende ambt te vinden? Wat is mijn capitulatie? Hoe benut ik mijn talenten optimaal. Een uitkomst op deze vraag krijgt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een opleiding loopbaanbegeleiding is geschikt voor werkenden, ondernemers en carrièremannen- en mevrouwen.

 

Baan test

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u ontvangt meteen het resultaat in uw mailbox.

Jobcheques

Wanneer komt u in aanmerking voor jobcheques

– Online. Ga naar https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/hoe en klik op ‘hoe bestel ik jobcheques?’. Ga aan de slag met het zorgvuldig invullen van alle gegevens.
– Telefonisch. Bel 0800 30 700 (gratis). Een medewerker van VDAB neemt met u alle benodigde data door. Houd uw persoonsgegevens bij de hand. VDAB is elke werkdag telefonisch te bereiken van 08.00 tot 19.00 uur.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

 

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur professionele loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het standaard tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te assisteren bij veranderingen in uw leven. Heeft u moeite met wisselingen in uw ambt of loopbaan? Raakt u de balans kwijt tussen uw job- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van raad. Dat raadgeving begeleidt u bij het vinden van een opbrengst op uw vraag. Samengevat, met de focus loopbaanbegeleiding lost u het hersenbreker op. Enkele pluspunten van loopbaanbegeleiding zijn: voordelig met jobcheques, een procesverloop levert antwoorden op en beter in uw schoenen staan.

 

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Stap 2

Einddoelstellingen evalueren
Bewerkingen doorvoeren

Ontmoeting met uw carrière coach
Verduidelijking werkmethode
Verwachtingen en beweegredenen doorspreken
Bespreken van leer- en werkervaringen
Doelstellingen bepalen
Doe-opdrachten samenstellen

Terugkom-ogenblik waarbij u tezamen een Afzonderlijk OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange tijdsbestek. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook verder.
Weerschijnen genomen acties, wisselingen, verbeterpunten.

Heeft u na het jobbegeleidingstraject nog vragen? Neem gerust contact op met uw oefenmeester voor een gratis nazorggesprek. Daarin kijkt u tezamen met uw coach welke stappen u verder kunt nemen.

Intakegesprek – Wat kunt u  van Loopbaanbegeleiding verwacht?

Stap 3

Loopbaanbegeleiding is een individueel traject  bij een vestiging bij u in de buurt. De voetstappen van het proces:

Reflectiefase – Heeft de loopbaanbegeleiding inzicht geboden?

Cheque besteld; hoe nu voorts?

Indien u geen recht op heeft, dan verkrijgt u een mail of brief met de reden waarom uw aanvraag is geweigerd. Verlangt u extra info? Neem dan contact op met een van onze kantoren om een afspraak te maken voor kosteloos kennismakingsgesprek.

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan krijgt u (binnen 14 dagen) uw loopbaancheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding volstaan.

Stap 1. VDAB controleert of u recht heeft op loopbaancheques.

 Wat mits ik mijn job cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Mits u de jobcheque onbenut laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een loopbaancheque aan te vragen behoud u.

Hoe zien jobcheques eruit?

Geldigheidsdatum. Dit is de datum waarvoor het eerste geregistreerde gesprek moet plaatsvinden. Mits u te lang wacht (langer dan 3 maanden) en de geldigheidsdatum verstrijkt, wordt het afzonderlijk aandeel vanzelf terugbetaald. U blijft recht op Loopbaanbegeleiding houden. Opnieuw uw jobcheques aanvragen? Dat is mogelijk.

Zijn de jobcheques fiscaal aftrekbaar?

Wat indien mijn loopbaancheques vervallen zijn?
Geen nood. Wanneer u uw jobcheque niet gebruikt voor de geldigheidsdatum wordt u geld automatisch teruggestort op uw rekening en behoudt u uw recht op de jobcheque.

Heb ik recht op loopbaancheques mits ik in mijn opzeggingstermijn zit?

Op het ogenblik dat u in uw opzegtermijn zit, kan u uw jobcheques reserveren. Wanneer uw opzegtermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om jobcheques te reserveren. Tevens heeft u recht op loopbaancheques tijdens uw duur van verbrekingsvergoeding.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ervaren zich prettig tijdens de loopbaantrajecten. De informele sfeer, de heldere stelsel en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en persoonlijke opvang van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Carrière

Ontslagen of in opzegtermijn?

Bent u ontslagen of zit u in opzegtermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

Personeel

Hoe kunt u zichzelf verbeteren in uw baan, waarom wordt ik nooit uitgenodigd in een sollicitatie gesprek? En u wilt meer uit uw loopbaan halen. Maar hoe doet u dit?

Ik heb moeite om mijn personeel te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

 

http://ucareloopbaanbegeleiding.be/2015/11/wat-heeft-u-als-werkgever-aan-een-carriere-coach/