Formida
Image default
Badkamer en toilet

5 tips voor een kleine badkamer

Wanneer je net als veel andere Nederlanders in het bezit bent van een kleine badkamer, is het raadzaam om zo effectief mogelijk gebruik te maken van de badkamer. Zo lijkt je moderne badkamer een stuk groter. Word je helemaal gek van het idee dat je hokkerig leeft? Lees snel verder!

Tip 1: Een douchewand van glas

Bij een douchewand van glas krijg je gelijk een ruimtelijker gevoel. Bij een stenen douchewand wordt gelijk het complete zicht geblokkeerd. Dit zal de ruimte nog kleiner laten ogen. Bij een glazen wand lijkt het veel groter omdat het ‘obstakel’ doorzichtig is. Ook een inloopdouche zal groter lijken dan een douchecabine.

Tip 2: Grotere tegels

Door grotere tegels te gebruiken lijkt het vaak overzichtelijker in de badkamer. Door grotere tegels te gebruiken zijn er vaak minder voegen zichtbaar. Dit geeft een rustiger geheel en oogt gelijk ruimtelijker. Zeker een aanrader voor de kleinere ruimtes.

Tip 3: Bad en douche combi

Heb je behoefte aan een lekker bad maar is de ruimte klein? Dan kun je ook kiezen voor een bad en douche in 1. Dit zorgt ervoor dat je toch dat ontspannen momentje voor jezelf hebt en lekker kunt poedelen en badderen, maar ook wanneer er even geen tijd is voor een goede douche. Dit scheelt ten opzichte van 2 badkamermeubelen een hele hoop ruimte. Zorg er wel voor dat je een douchewand of spatwand hebt in de douche-badcombinatie. Anders vind je overal water terug. 

Tip 4: Maak gebruik van spiegels!

Een spiegel neemt geen ruimte in beslag maar geeft wel een optisch effect. Dit geldt niet alleen voor de badkamer maar kun je in principe overal toepassen. Bovendien zijn er spiegels die zelfs extra opbergruimte creëren. Voor de beste optie kies je geen vierkante maar een langwerpige horizontale spiegel.

Tip 5: Gebruik lichte kleuren

Wanneer je gebruik gaat maken van lichtere kleuren, lijkt een badkamer al snel groter. Wanneer je voor donkere kleuren kiest, lijkt de ruimte gevoelsmatig nog kleiner. Met lichte kleuren krijg je een lichtere ruimte die groter oogt. Dit komt namelijk door de reflectie van de lichte kleuren. Zo lijkt een badkamer groter. Donkere kleuren zoals zwart absorberen juist de reflectie.

Bonus tip 6: Weinig accessoires

Door gebruik te maken van weinig accessoires lijkt een badkamer ook groter. Ruim alles netjes op en zorg ervoor dat alles in dezelfde stijl is. Zodoende kan je badkamer misschien weer eventjes vooruit. Wil je toch vernieuwen, ga dan eens naar een badkamerspeciaalzaak.

https://www.syrostone.nl/badkamers

Gerelateerde artikelen

Het ontstaan van het glas

Het laatste showbizznieuws

Net een nieuwe woning gekocht en is de badkamer aan renovatie toe?